4 februar, 2016
Fruktsalat med marengskrem

Enhver festmiddag fortjener en deilig dessert som avslutning, så her får du oppskrift på en frisk, sunn og lettlaget fruktdessert, presentert av Tantemats to gjestekokker, Terje (til venstre) og Kjetil (til høyre). De er begge habile jegere og kokker med utsøkte viltretter på CV’en, men denne gangen står de altså for desserten!
Fruktsalaten kan gjøres istand et par timer i forveien, men kremen med marengs bør gjøres klar akkurat like før servering, slik at marengsens sprøhet bevares. Og en liten pause mellom hovedrett og dessert, mens du gjør marengskremen klar, vil nok middagsgjestene bare sette pris på!
Denne salaten er enkel å lage, da den kun krever rensing/skrelling og oppdeling av de forskjellige ingrediensene. Det som tar mest tid, er å plukke frøene ut av granateplet. Til gjengjeld kan du gjøre det i god tid i forveien, gjerne dagen før. Sett frøene i kjøleskapet i et glass med tett lokk, så holder de seg godt.
Det skal ikke være noen lake eller dressing til denne fruktsalaten. Den har så mange søte og gode ingredienser at det er nok i seg selv, og de sødmefulle, sprø og saftige granateplefrøene gir en ekstra dimensjon til denne desserten. Den myke kremen med små, sprø «sukkerbomber» av marengs i, er «prikken over i’en»!
FRUKTSALAT MED MARENGSKREM
Til 6-8 personer
Du trenger:
- 1/2 melon, av en søt type som du liker
- 1 granateple
- 500 gr blå, stenfrie druer
- 2 bananer
- 1 eske jordbær (ca. 400 gr)
- 1 eske blåbær (ca. 125 gr)
- Frisk sitronmelisse eller mynte til pynt
Slik gjør du:
Begynn med å plukke frøene ut av granateplet. (Dette kan du gjøre så tidlig som dagen før du skal ha dem i salaten. Sett dem i kjøleskapet i et glass med tett lokk til du skal bruke dem).
Skjær et snitt i skinnet på granateplet, men ikke så dypt, da skjærer du istykker frøene. Ta tak i snittet du har laget og vri av et stykke av granateplet, slik at du får åpnet det. Plukk av frøene du får tak i. Fortsett med å vri stykker av granateplet til du har fått plukket ut alle frøene. Pass på at du ikke får med noe av de hvite hinnene, det smaker ikke godt og ser heller ikke pent ut.
(Når du plukker ut granateplefrø kan det bli endel spruting, så pass på å ha på deg et forkle som dekker godt. Fargen kan sette seg godt fast i tøyet).
Når du har plukket ut alle frøene fra granateplet, skal de andre fruktene og jordbærene deles opp.
Ta stenene ut av melonen og skjær den i 1,5 cm tykke skiver. Skjær bort skallet og del skivene i pene biter.
Del druene i to og bananene i 0,5 cm tykke skiver.
Del jordbærene i fire biter.
Legg de oppdelte fruktene og jordbærene i en skål etter hvert, sammen med granateplefrøene, og bland forsiktig sammen.
(Foto: Mari Valen Høihjelle)
Når alt er blandet, fordeler du blåbærene pent oppå fruktsalaten. Pynt gjerne med noen blader av sitronmelisse eller mynte til slutt.
Foto: Mari Valen Høihjelle
Like før du skal servere fruktsalaten, skal marengskremen lages istand:
MARENGSKREM
Til 6-8 personer:
Du trenger:
- 6 dl kremfløte
- 50-100 gr marengs/pikekyss
Slik gjør du:
Hell fløten i en bolle og pisk til du får en myk krem.
Knus marengs/pikekyss oppi kremen. Begynn med minste mengde, bland med kremen, smak og kjenn om du vil ha i mer for en søtere krem.
Foto: Mari Valen Høihjelle
Server marengskremen straks ved siden av fruktsalaten.
Vel bekomme!
Foto: Mari Valen Høihjelle
Foto: Mari Valen Høihjelle
7 thoughts
nam, denne var praktfull!
Hei, Lise! Så fint du likte desserten! Med alle fruktene og bærene er den jo sunn også! Hilsen Tantemat
Veldig god fruktblanding, og marengskremen var utmerket!
Veldig god fruktblanding! Og marengskremen var utmerket!
Hei, Terje! Takk for positiv tilbakemelding! Hilsen Tantemat
En perfekt dessertsymfoni 🙂 En utrolig fresh fruktsalatblanding, og marengskremen gir retten det lille ekstra. Jeg elsker både marengs og krem, men har aldri smakt de to kombinert. Utsøkt!
Hei, Mari! Tusen takk for hyggelig tilbakemelding! Dette er en kombinasjon av både sunt og søtt, så den skulle passe til de fleste! 🙂 Hilsen Tantemat