10 februar, 2016
Glutenfri havregrynsgrøt med frø og nøtter
Comments : 2 Posted in : FROKOST, Gryn on by : tantemat Stikkord: brunost, glutenfri, hakkede nøtter, havregryn, knuste linfrø, nøtter, solsikkefrø
Det er viktig å starte dagen med et måltid som smaker godt og som gjør at du holder deg mett lenge. Havregrynsgrøt med frø og nøtter gir mange næringsstoffer og metter godt. Havregryn er dessuten mat som er med på å redusere kolesterolinnholdet i blodet, så om det er viktig for deg, har du her et sunt og velgjørende frokostalternativ.
Tantemat liker å servere havregrynsgrøt med brunost på, men du kan velge det du selv liker, enten det er syltetøy eller friske bær.
GLUTENFRI HAVREGRYNSGRØT MED FRØ OG NØTTER
Til 4 personer
Du trenger:
- 7 dl vann, melk, eller en blanding av vann og melk
- 2,5 dl glutenfrie havregryn (du kan også bruke havregryn med gluten)
- 0,5 dl knuste linfrø
- 0,5 dl solsikkefrø
- 1 dl hakkede nøtter (bruk den typen du liker best, se TIPS nedenfor)
- 1/4 ts salt
Slik gjør du:
Kok opp vann med havregryn og la det småkoke i 5 minutter. Rør innimellom.
Tilsett de knuste linfrøene, bland godt og la det koke i 1 minutt.
Tilsett hakkede nøtter, solsikkefrø og salt, bland og la det småkoke i 1 minutt.
Så er havregrøten klar for servering!
Tantemat synes havregrøten smaker ekstra godt med skiver av brunost på. Legg dem på mens grøten ennå er skikkelig varm, slik at de smelter litt.
Om du ikke er så begeistret for brunost over, så bruk det du selv foretrekker, enten det er syltetøy eller friske bær!
Vel bekomme!
TIPS: Du kan bruke en eller flere typer av nøtter som du liker, for eksempel hasselnøtter, valnøtter, pecannøtter, paranøtter eller mandler. Hakk dem for hånd med kniv, eller kjør dem i en mikser med kniv. Lag gjerne en stor porsjon, ha restene i en tett boks eller glass og frys eller sett i kjøleskapet, så har du det klart til neste gang du skal lage grøt!
2 thoughts
Dette blir lørdagsfrokosten kjenner jeg 🙂
Dette er ihvertfall en sunn frokost som gir metthet som varer! 🙂