11 april, 2016
Superenkel blåskjellsuppe
Comments : 2 Posted in : Lunsjretter, Skalldyr on by : tantemat Stikkord: blåskjell, hvitløk, hvitvin, petit chablis, purreløk, superenkel, suppe, William Fevre
Denne blåskjellsuppen er noe av det enkleste du kan lage til lunsj. Den krever bare litt oppkutting først og så kun 2-3 minutter koketid før den er ferdig! Dekk bordet på forhånd og pass på å ha ferdig stekte baguetter og temperert smør stående klart, og så er lunsjen ferdig i en fei og klar til servering!
Ønsker du å servere en tørr hvitvin ved siden av, kan følgende anbefales:
En Petit Chablis, eller for eksempel Chablis premier cru, Vaillons, William Fevre, 2012. (Det kan være lurt å bruke samme hvitvin i suppen som du skal servere til, da harmonerer smakene bedre).
Denne oppskriften er til 2 personer, men skal du servere til flere er det bare å oppskalere den tilsvarende.
SUPERENKEL BLÅSKJELLSUPPE
Til 2 personer:
Du trenger:
- 1 kg blåskjell
- 3 ss smør
- 1 stor sjalottløk
- 2 fedd hvitløk
- 8 cm av det grønne av en purreløk
- 3 dl hvitvin
Slik gjør du:
Skyll og skrubb blåskjellene godt. Kast dem som ikke lukker seg når du gir dem en kakk.
Skyll purreløken godt og skjær den, løk og hvitløk i småbiter.
Smelt smøret i en vid panne/kasserolle, ha i purreløk, løk og hvitløk og la det småsurre på middels varme i et par minutter, til løken blir blank.
Skru opp varmen noe, ha i hvitvin og la det koke opp.
Ha i blåskjellene og la dem koke under lokk i 2-3 minutter. Trekk kasserollen av platen og kast de blåskjellene som ikke har åpnet seg.
Server straks med nystekte baguetter og smør!
Vel bekomme!
2 thoughts
Åj, dette fikk det til å rumle i magen 😀
Håper det! Og den er så rask å lage at du fort får stilt sulten! 🙂