HomeForretter Fisk Tunfiskpålegg

Tunfiskpålegg

Posted in : Fisk, Fisk, Forretter, Pålegg on by : tantemat Stikkord: , , , , , , , ,

Har du tunfisk i skapet, er det fort gjort å lage sitt eget ferske pålegg! Dette tunfiskpålegget er veldig enkelt å lage, har få ingredienser og smaker kjempegodt på en brødskive. Men du kan også fylle det i en avocado og spise det som en enkel lunsj eller som en forett, om du heller foretrekker det. Du kan også variere med å fylle det i små butterdeigskopper, pynte med en dillkvast eller lignende, og servere det på en buffé eller som en liten snack til et glass vin.

Det varierer hvor mye tunfisk på boks smaker. Den typen Tantemat bruker her trenger ikke tilsetning av hverken salt eller pepper, mens andre typer kan kreve begge deler. Smak deg frem til hva du liker etter hvilken type tunfisk du bruker. Og når det gjelder ingrediensene er det egentlig ingen eksakte mengder her, du kan ha i både mer eller mindre av alt. Rødløk tilfører sødme, chili litt bitt, og agurk og paprika gir farge og en knasende sprøhet.  Dessuten kan du selv velge om du vil ha med all eller kun noe av oljen fra tunfiskboksen. Sitronsaften som du har i til slutt, tar bort noe av det fete og oljeaktige og gir en fin avrunding av smaken. Og, som sagt, tilsett salt og pepper om du føler for det.

 

 

TUNFISKPÅLEGG:

Som pålegg: til 8-10 brødskiver

Som forrett med avocado eller som en snack i butterdeigsskåler : til 10-14 personer

 

Du trenger

 

DSC_8502

 

  • 2 bokser tunfisk i olje
  • 5 cm slangeagurk
  • 1/2 rød chili
  • 1/2 grønn paprika
  • 1/2 rødløk
  • 3-4 ss nypresset sitronsaft

 

Slik gjør du:

Skyll grønnsakene.

Fjern frøene fra chilien og finhakk den.

Kutt slangeagurk, paprika og rødløk i små (ca. 3 x 3 mm) terninger.

Ha tunfisken med olje i en stor bolle, ha i de kuttede grønnsakene og bland godt. Smak til med sitronsaft og evt. salt og pepper.

 

DSC_8507

 

Fyll pålegget i glass med tett lokk. Det er holdbart 4-5 dager i kjøleskapet.

 

 

Vel bekomme!

 

Tunfiskpålegget smaker kjempegodt på en brødskive. Pynt med sitron og chili, evt. urter eller strimler av rødløk, og kvern over litt salt og pepper.

DSC_8515

 

 

Her er tunfiskpålegget fylt i en avocado. Serveres som lunsj eller forrett.

DSC_8513

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *