26 april, 2016
Gresk yoghurt med mangopuré
Posted in : FROKOST on by : tantemat Stikkord: dessert, Frokost, granola, gresk yoghurt, mango, mangopuré, mellommåltid, steviosa
Dette er en superenkel, frisk og lett liten frokostrett. Eller du kan spise den som mellommåltid eller dessert, om du heller vil det.
Tantemat synes både mango og yoghurt har nok smak i seg selv og har ikke tilsatt sukker i denne retten, men om du ønsker det kan du ha på honning, sukker eller vaniljesukker etter egen smak. Steviosa, som du får kjøpt på helsekostbutikk, er en god erstatning for sukker. Det inneholder ikke kalorier og har ingen innvirkning på blodsukkeret.
Hvis du ønsker at denne retten skal være glutenfri, kan du lage granolaen som du topper med etter Tantemats oppskrifter. Lenkene finner du i ingredienslisten.
GRESK YOGHURT MED MANGOPURÉ
Du trenger:
1 moden mango
Gresk yoghurt
Granola (for eksempel etter Tantemats oppskrifter, Glutenfri granola (frokostblanding) eller Glutenfri granola med chiafrø, eller du kan bruke ferdigkjøpt).
Eventuelt honning, sukker, vaniljesukker eller Steviosa til søtning.
Bær eller frukt til pynt, eller frisk opp med en grønn kvast av mynte eller sitronmelisse.
Slik gjør du:
Skrell mangoen, del den opp i biter (se lenken Hvordan skrelle mango på en enkel måte ) og kjør den til puré i en blender eller med stavmikser.
Fyll noen spiseskjeer gresk yoghurt i et pent glass, legg på noen spiseskjeer mangopuré og avslutt med granola på toppen. Du avgjør selv hvor mye du vil ha av hver ingrediens og tilsammen, avhengig av hvor sulten du er! Eventuelt søtningsmiddel etter egen smak. Pynt med en jordbærbit på toppen, for smak og farge! Du kan også pynte med andre typer bær eller frukt og/eller mynte- eller sitronmelisseblader.
Vel bekomme!