HomeKaker og desserter Pannekake-kake til 17. mai

Pannekake-kake til 17. mai

Posted in : Kaker og desserter on by : tantemat Stikkord: , , , , , , , ,

Til 17. mai vil vi gjerne servere en kake som både små og store kan like, så her får du oppskrift på en pannekake-kake. Alle elsker pannekaker, og lagt lagvis med syltetøy og bær og med krem på toppen blir de til en festkake!

Hvor søt denne kaken skal være bestemmer du i stor grad selv. Det kommer an på mengden syltetøy du fyller med, og hvor søtt det er. Du kan også justere søtheten med å strø på melis og/eller revet sjokolade på toppen eller eventuelt på hvert kakestykke, om du serverer den som enkeltstykker. Tenk på hva gjestene dine vil like, og prøv å justere kaken etter det. Lager du kaken med relativt lite syltetøy, slik Tantemat viser her, blir ikke kaken veldig søt, men saftig og fruktig på grunn av bærene.

Å lage denne kaken kan deles inn i tre prosesser: Først å lage røren og så la den stå å svelle, deretter steke pannekakene, og til slutt fylle og pynte den. Røren kan godt lages dagen før og stå i kjøleskapet natten over, og du kan steke pannekakene i god tid. De må likevel avkjøles før du skal fylle og pynte dem til kake. Du kan også fylle pannekake-kaken og la den stå ferdig i kjøleskapet noen timer før du pynter og gjør den ferdig like før den skal serveres. Ved å gjøre jobben etappevis på denne måten, slipper du å stå med hele prosessen i siste liten før du skal servere den. Altså mindre stress på selve dagen!

 

 

 

PANNEKAKE-KAKE TIL 17. MAI

Til 8-10 personer

 

Dette trenger du til pannekakerøren:

 

DSC_8708

 

 • 2 egg
 • 5 dl helmelk
 • 2,5-3 dl hvetemel
 • 2 ss sukker
 • 1 ts salt
 • 3 ss smeltet smør

 

Slik gjør du:

Visp eggene lett sammen og bland inn sukker og salt. Tilsett melken og visp inn hvetemelet, litt om gangen, slik at du får en glatt røre. Røren skal være ganske tynn for å få tynne, fine pannekaker, så vurder om du trenger 2,5 eller 3 dl hvetemel. Visp inn smeltet smør til slutt.

La røren stå og svelle i minst 1 time. Du kan også lage røren dagen før og la den stå i kjøleskapet over natten.

 

Dette trenger du til steking, fyll og pynt:

 

DSC_8668

 

 • Ferdig svellet pannekakerøre
 • Smør til å steke i
 • 3 dl kremfløte, pisket til stiv krem med 1 ts vaniljesukker
 • 1 beger jordbær (ca. 400 gr)
 • 1 beger blåbær
 • 1 beger bringebær
 • 1,5-2 dl blåbærsyltetøy, ditt eget hjemmelagede eller kjøpt ferdig

 

 

Slik gjør du:

 

Varm en stekepanne (se TIPS 1 nedenfor) til over middels varme og la 1/4 ts smør smelte i pannen. Fyll i pannekakerøren og vend på pannen slik at røren blir jevnt fordelt utover. La røren steke til den er størknet på oversiden…….

 

DSC_8677

 

før du snur den og steker den pent brun på den andre siden.

 

DSC_8676

 

 

Legg de ferdig stekte pannekakene oppå hverandre på et fat etter hvert som du steker dem, og la dem avkjøles.

 

 

Slik fyller og pynter du pannekake-kaken:

Ta av noen fine jordbær til pynt. Du kan beholde hamsen på og dele hvert jordbær i fire skiver ned til hamsen slik at de fremdeles henger sammen, men kan spres utover til en vifte når du skal legge dem på fatet.

Resten av  jordbærene skal brukes som fyll i kaken. Ta hamsen av dem og skjær dem i jevnt tynne skiver.

Når pannekakene er avkjølt legger du først én pannekake over på serveringsfatet og smører blåbærsyltetøy utover den. Du kan smøre på så mye du vil, men jo mer syltetøy, jo fuktigere blir kaken. Og hvis syltetøyet er veldig søtt kan du få en veldig søt kake, så tenk på hvordan du vil ha sluttresultatet. Hvis du ønsker at kaken skal være søt, kan du også strø melis og/eller revet sjokolade over kaken til slutt.

 

 

DSC_8679

 

Legg en ny pannekake oppå, smør på litt blåbærsyltetøy og legg på skiver av jordbær.

 

DSC_8681

 

Legg på en ny pannekake og legg bare jordbær på denne.

 

DSC_8683

 

Fortsett på denne måten til du har brukt alle pannekakene. På den øverste pannekaken legger du ingenting, for på toppen skal du ha pisket krem og pynte med ferske blåbær og bringebær. Legg «pynte-jordbærene» langs kanten på kakefatet til slutt, sammen med noen blåbær.

 

DSC_8689

 

Om du ønsker det kan du strø melis eller revet sjokolade over til slutt, og eventuelt pynte med noen blader av mynte eller sitronmelisse.

 

Vel bekomme, og ha en fin-fin 17. mai!

 

 

 

DSC_8704

 

 

TIPS: Til denne pannekake-kaken har Tantemat brukt en mindre stekepanne som er beregnet på dessertpannekaker. Den er 21 cm i diameter og det blir ca. 14 pannekaker av denne røren. Har du ikke en slik stekepanne, så bruk den du har. Da vil du få færre pannekaker og en lavere kake, men smaken blir den samme, like god!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *