HomeHovedretter Fisk Ovnsbakt smørflyndre

Ovnsbakt smørflyndre

Posted in : Fisk, Hovedretter on by : tantemat Stikkord: , , , , ,

Når Tantemat er på brygga i Oslo for å kjøpe råreker, passer de også på å få med seg en fiskemiddag. Denne gangen var de heldig og fikk bestilt smørflyndre, en lekker flyndrefisk! Da blir det kokte råreker til middag samme dag, og ovnsbakt smørflyndre den neste. Rens, vask og tørk flyndren og legg den godt tildekket i kjøleskapet med en gang du kommer hjem, slik at den ligger klar til tilberedning neste dag.

Nederst i dette innlegget ser du bilder av fiskeren på fiskebåten som Tantemat handlet med på brygga i Oslo.

 

 

OVNSBAKT SMØRFLYNDRE

 

Til 2 personer

 

Du trenger:

  • 1 stor eller 2 mindre smørflyndrer, tilsammen 800 gr – 1 kg
  • En god extra virgin olivenolje
  • Flaksalt

 

Slik gjør du:

Vask og tørk flyndrene godt så du får fjernet slimlaget.

Rens fisken ved å åpne buken, som ligger like under hodet, og fjern innvollene. Se bildet under.

 

DSC_8963

 

Klipp bort finnene og sporden. Fordel et par spiseskjeer olivenolje utover bunnen av en ildfast form og legg i flyndrene.

Strø over en klype flaksalt og ringle litt olivenolje over flyndrene til slutt.

Legg aluminiumsfolie over fatet og tett godt til rundt kantene.

 

Sett fatet i kald stekeovn, på midterste rille. Sett stekeovnen på 140ºC og la flyndrene bakes i 40 minutter. Avhengig av størrelsen på fisken kan det være at de trenger mer tid i ovnen. De er ferdig bakt når du enkelt kan løfte fisken fra benet, som du ser på bildet under.

 

DSC_8980

 

Rens fisken for skinn og ben og server med kokte poteter og hakket, ferskt grønt, for eksempel persille, gressløk, dill eller sitronmelisse, gjerne i blanding. Husk også å sette frem pepperkvern, flaksalt og en god olivenolje slik at hver enkelt kan forsyne seg selv, og pass på å få med deg kraften som dannes i fatet under bakingen, den smaker nydelig. Det er ikke mange indrediensene i denne middagsretten, men den er virkelig en nytelse!

 

 

Vel bekomme!

 

DSC_8986

 

Direkte fra fiskebåtene på brygga i Oslo får man kjøpt både fisk og rå og kokte reker. Her er det Philip Rasmussen som selger av sin rikholdige fangst fra båten Fjordgutt. Det kan være en fordel å forhåndsbestille, så er du sikker på at du får det du vil ha. Gå inn på «fersk fisk og skalldyr..» på facebook, så ser du hvilken båt som er inne og hva de har til salgs.

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *