HomeIngredienser fra naturen Bær Tyttebær-relish med nektarin og chili

Tyttebær-relish med nektarin og chili

Posted in : Bær, Ingredienser fra naturen, Tilbehør on by : tantemat Stikkord: , , , , , , , , , ,

Det er september og tid for å plukke tyttebær. I år er de ekstra store og fine, og det er muligheter for å plukke massevis av dem. Lurer du på hva du skal gjøre med alle bærene, eller har lyst til å prøve noe nytt, kan Tantemat anbefale tyttebær-relish. Det er en annerledes vri på syltede tyttebær som det passer å bruke på omtrent samme måte som du ellers bruker tyttebærsyltetøy, som for eksempel til kjøttkaker, karbonader eller vilt, og noen bruker dem også til kokt, lettsaltet torsk. Tantemat synes dessuten relishen passer perfekt til langstidsbakt oksehøyrygg, som du finner oppskrift på ved å trykke på lenken Langtidsbakt oksehøyrygg med ovnsbakte grønnsaker.

Tyttebær-relishen inneholder rød chili, men det betyr ikke at den er sterk, den er bare litt mer tydelig på smak, og nektarinen gir den fruktighet. Vel verdt et forsøk, synes Tantemat. Om du ønsker å unngå chili, kan du erstatte den med en halv paprika i stedet. Da vil den få litt mer sødme.

 

 

TYTTEBÆRRELISH MED NEKTARIN OG CHILI

 

Til 2 mellomstore glass

 

Du trenger:

 

DSC_9278

 

  • 500 gr tyttebær, ferdig renset og skyllet
  • 1 nektarin
  • 1 stor sjalottløk
  • 1 rød chili
  • 1,5 dl hvitvinseddik
  • 250 gr sukker
  • 1 kanelstang
  • 4 sorte pepperkorn
  • 1/4 ts salt

 

Slik gjør du:

 

Rens og hakk sjalottløken og kutt chilien (eventuelt paprika) i små biter. Skjær nektarinen i små terninger. Knus pepperkornene i en morter.

 

DSC_9282

 

Bland alle ingrediensene til relishen i en kasserolle og kok opp.

La det småkoke i 10 minutter. Ta opp kanelstangen og fyll relishen på glass som er kokt på forhånd. (Se TIPS nederst i innlegget).

Sett straks lokk på glassene og la dem avkjøles.

 

Relishen har lang holdbarhet og kan brukes på samme måte som du bruker kokt tyttebærsyltetøy ellers.  Og, som sagt, kan Tantemat anbefale den til langtidsbakt oksehøyrygg, som du finner lenken til øverst i dette innlegget, men prøv deg frem, og finn ut hva du selv liker!

 

Vel bekomme!

 

DSC_9298

 

 

 

TIPS: Når man skal fylle kokt relish eller syltetøy på glass for lang tids oppbevaring, er det en fordel å koke både glass og lokk først. Det gjør du ved å legge glass og lokk i en kasserolle som er så stor at vannet dekker glassene. Kok opp, trekk kasserollen fra platen og la glassene ligge i det varme vannet til du skal fylle dem. Bruk for eksempel en pølseklype til å ta dem opp av vannet med, slik at du unngår å brenne deg. Fyll dem opp med varm relish eller syltetøy, ta lokket opp av det varme vannet og skru det på straks.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *