20 september, 2016
Bakt aubergine
Comments : 2 Posted in : Forretter, Grønnsaker, Vegan/vegetar on by : tantemat Stikkord: aubergine, beste olivenolje, Flaksalt, vegetar
Her får du oppskrift på en superenkel, italienskinspirert forrett. Lettvint, sunt og godt, og så er den vegetarisk, om det er viktig for deg!
Aubergine har ikke så mye smak i seg selv, men etter baking og med litt god olivenolje og flaksalt over, får den en mild og nydelig smak og en deilig, kremete konsistens.
Denne oppskriften er til 2 personer, det vil si en halv aubergine til hver, men skal du lage til flere er det bare å bake så mange auberginer som du trenger!
BAKT AUBERGINE:
Til 2 personer
TID: Ca. 50 minutter.
Du trenger:
- 1 aubergine
- Din beste, extra virgin olivenolje
- Flaksalt
Slik gjør du:
Sett stekeovnen på 190ºC.
Skyll og tørk auberginen og del den i to. Skjær noen dype riss på kryss og tvers av fruktkjøttet, drypp over litt olivenolje og strø over litt flaksalt.
Bak auberginen på bakepapir på midterste rille i stekeovnen i 45-50 minutter. Ta den ut og la den avkjøles litt før servering.
Server en halv, bakt aubergine til hver, og sett frem flaksalt og din beste olivenolje, slik at hver og en kan ha på etter egen smak! Om du vil kan du ta et glass god rødvin til, gjerne fra Toscana.
Vel bekomme!
2 thoughts
Dette må prøves! Så veldig enkelt og godt ut 🙂
Enklere og bedre kan man nesten ikke få det, og i tillegg både sunt og vegetarisk! 🙂