HomeHovedretter Fisk Enkle lakseburgere

Enkle lakseburgere

Posted in : Fisk, Hovedretter, Laks og ørret on by : tantemat Stikkord: , , , , , , , , , , ,

Innimellom er det greit å kunne lage en rask middag med få ingredienser. Enkle lakseburgere, som du her får oppskrift på, er, som navnet sier, veldig enkelt å lage og smaker kjempegodt. En super hverdagsrett som alle vil like! Server den som burger i brød eller som tallerkenrett med diverse tilbehør. Her er det tiden og hva du har lyst på som avgjør!

Til å lage burgerne kan du kjøpe laksefilet og hakke opp, eller du kan bruke avskjær fra laksefilet som du har tatt opp fra fryseren. Eller en blanding av begge. (se TIPS 1 på slutten av dette innlegget).

 

 

 

ENKLE LAKSEBURGERE

Til 4 personer

 

TID: 30-40 minutter, inkl. hakking, krydring, forming og steking.

 

Du trenger:

 

dsc_9559

 

 

  • 800 gr laksefilet eller lakseavskjær (se TIPS 1 nederst i innlegget)
  • 2 ts salt
  • 1 ts sort pepper eller sitronpepper
  • 1,5 ts knust, tørket estragon
  • 2 ss lime- eller sitronsaft (se TIPS 2 nederst i innlegget)
  • Olje til å forme kakene og til å steke i

 

Slik gjør du:

 

Skjær fileten i mindre biter og legg dem på en fjøl. Bruk en stor kniv og hakk dem smått opp (se TIPS 3 nederst i innlegget). Hakk bare litt om gangen, så blir det enklere å få alt jevnt hakket.

 

 

 

dsc_9560

 

Samle alt det hakkede laksekjøttet i en bolle, tilsett salt, krydder og lime- eller sitronsaft og bland godt.

Stryk litt olje utover en fjøl eller et stort, flatt fat. Del laksemassen i 4 like store deler og samle til boller. Legg dem på fjølen eller fatet og klapp dem flate, ca. 1,5 cm tykke. Form dem slik at de blir runde og at kanten blir jevn. De blir litt løse i konsistensen, så bruk en stekespade til å løfte dem over i pannen når du skal steke dem.

 

dsc_9562

 

Stek dem i varm panne på over middels varme, slik at de får en fin stekeflate, ca. 2 minutter på hver side.

Laks er en fet fisk, så det vil danne seg fett i pannen etter hvert. Dette kan du tømme over lakseburgerne ved servering.

Til disse burgerne kan du servere akkurat det du har lyst på ved siden av: ris, pasta, quinoa, poteter og/eller salat, eller server dem som burgere i brød med salatblad, rødløk, tomatskiver og hva du ellers liker.

Vil du ha en saus til, kan du bruke en hvilken som helst pesto (søk på pesto på Tantemat, om du har lyst til å lage din egen, så får du opp mange forskjellige varianter), søt chilisaus, aioli, guacamole eller ketsjup. Valgmulighetene er mange, så bruk det du har lyst på, eller det du har i kjøleskapet!

 

Vel bekomme!

 

dsc_9568

 

 

TIPS 1: Når man skal skjære til lakseloins eller butterflies bruker man som regel bare den midtre, tykkeste delen av fileten, og de bitene som man ikke bruker kan man da fryse ned og senere bruke til å hakke opp til lakseburgere. Om du ikke har nok avskjær, kan du kjøpe filet i tillegg, eller du kan selvfølgelig også bruke bare filet. Hovedsaken med å fryse ned avskjær, er å ta vare på alt og unngå å kaste mat.

 

TIPS 2: Laks er fet fisk, og med litt syre i form av lime- eller sitronsaft i burgeren, blir smaken friskere.

 

TIPS 3: Tantemat synes burgerne blir best når de hakkes med kniv. Det er selvfølgelig ingen ting i veien for at du kan kjøre laksekjøttet i en blender, men det vil gi en helt annen konsistens.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *