29 november, 2016
Is med lun jordbærsaus og sjokolade
Posted in : Bær, Kaker og desserter on by : tantemat Stikkord: jordbærsaus, kornblomster, lun, mynte, peppermarinerte jordbær, restedessert, restemat, revet sjokolade, ringblomster, sitronmelisse, tørkede kronblader, vaniljeis, vaniljeparfait
Denne desserten forutsetter at du først har laget Peppermarinerte jordbær, som du finner under «Kaker og desserter» på bloggen til Tantemat. Den er en form for «restemat», fordi det som regel blir marinade til overs etter de peppermarinerte jordbærene, og det er den du skal bruke her. Tantemat synes peppermarinerte jordbær er godt, men denne «restedesserten» er nesten enda bedre. Og ikke minst gir den god samvittighet, fordi det å bruke rester fremfor å kaste mat er både ressurs- og miljøvennlig.
Ut fra Tantemats erfaring kan det være lurt å beregne godt mål, for denne desserten får fort ben å gå på!
IS MED LUN JORDBÆRSAUS OG SJOKOLADE
TID: 20-25 minutter
Til 4-6 personer
Du trenger:
- 6 dl ferdig silt marinade fra Peppermarinerte jordbær (noe som tilsvarer ca. dobbel porsjon marinade)
- Sukker, om nødvendig
- 2 ts potetmel
- 400-600 gr friske jordbær
- 50 gr mørk eller lys sjokolade
- Tørkede kronblader av blomster (for eksempel ringblomster og/eller kornblomster) til pynt, hvis du har. Du kan også pynte med blader av mynte eller sitronmelisse.
- Vaniljeis, for eksempel Tantemats Vaniljeparfait, eller bruk en ferdig kjøpt
Slik gjør du:
Skyll jordbærene og ta bort det grønne. Del dem opp i skiver eller biter.
Kok opp den silte marinaden. Smak om du vil ha i sukker. Du bestemmer selv hvor søt du vil ha jordbærsausen. Rør ut potetmelet i litt vann (ca. 0,75 dl) og visp det inn i den kokende marinaden. Ha i jordbærene, trekk kasserollen fra platen og la sausen avkjøles litt.
Riv sjokoladen på den groveste delen av rivjernet og ha den i en skål.
Legg en skive vaniljeis i en dessertskål, hell over litt lun jordbærsaus og topp med revet sjokolade. Strø tørkede kronblader av ringblomster og kornblomster over til pynt, eller bruk mynte- eller sitronmelisseblader!
Sett frem en skål med revet sjokolade, så hver kan forsyne seg med mer etter eget ønske. Så er det bare å nyte desserten!
Vel bekomme!