HomeKaker og desserter Peppermarinerte jordbær

Peppermarinerte jordbær

Posted in : Kaker og desserter on by : tantemat Stikkord: , , , , , , , , ,

Kombinasjonen jordbær og sort pepper er kanskje ikke helt vanlig, men smakene står utrolig godt til hverandre. Desserten blir slett ikke sterk av pepperen, den får bare en «varm» og spennende smak. Denne desserten er kreert av Arne Sagedal og sto i Aftenposten allerede i 1993. Tantemat har gjort en bitte liten endring på oppskriften og laget desserten gang på gang, og får alltid gode tilbakemeldinger! Selvfølgelig smaker den best med norske jordbær når de er i sesong, men det går det godt an å lage den av importerte jordbær også. Lag den til en hvilken som helst anledning, men tenk på at den gjør seg spesielt godt når du vil servere en rød dessert, for eksempel til jul eller til 17. mai!

Det som virkelig er bra med denne desserten, er at restene av marinaden (for det bruker alltid å bli rester av den) kan brukes til en «restedessert» som er minst like god. (Se TIPS 2 til slutt i dette innlegget). Ingen grunn til å kaste noe som kan brukes til noe enda bedre senere!

 

 

PEPPERMARINERTE JORDBÆR

TID: 20-25 minutter pluss marinering over natten.

Til 2-4 personer

 

Du trenger:

 

dsc_9598

 

  • 1 kurv jordbær (400-500 gr)
  • 100 gr sukker
  • 0,3 l hvitvin (tørr, halvtørr eller søt, se TIPS 1 til slutt i dette innlegget) eller eplecider
  • 10 gr sort, hel pepper
  • 1 toppet ts malt kanel

 

Slik gjør du:

Ha sukker, hvitvin, pepper og kanel i en kasserolle og gi det et oppkok. Pass på at sukkeret er smeltet. La marinaden avkjøles.

Skyll jordbærene og ta bort bladene. Del dem opp i 2 eller 4 biter, avhengig av størrelsen, og legg dem i den avkjølte marinaden. La dem marineres over natten i kjøleskap.

 

dsc_9601

 

Server peppermarinerte jordbær med vaniljeis ved siden av. (Finn oppskrift på vaniljeis under lenken Vaniljeparfait). Og så er det selvfølgelig valgfritt om du vil spise de hele pepperkornene eller ikke. Noen liker det, andre legger dem til side!

 

Vel bekomme!

 

dsc_9609

 

 

TIPS 1: I denne oppskriften bruker Tantemat en tørr hvitvin, men du kan også bruke halvtørr eller søt, eller eplecider. Sukkeret i marinaden gjør at den uansett blir søt, så det er bare hvor søt du vil ha den som bestemmer hvilken vin du ønsker å bruke.

 

TIPS 2: Når du har spist denne desserten, vil det ganske sikkert være endel marinade til overs. Ikke kast den, men sil den og frys den ned, så kan du senere bruke den til å lage en lignende og veldig god dessert. Se Tantemats oppskrift:  Is med lun jordbærsaus og sjokolade.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *