3 januar, 2017
Smørsurret vårløk – Onkels favoritt
Comments : 2 Posted in : Grønnsaker, Tilbehør on by : tantemat Stikkord: hvitvinseddik, smør, vårløk
Vårløk er en delikat grønnsak med en fin smak som passer til det meste. Rask å tilberede er den også, som du vil se av oppskriften som følger.
Onkel elsker vårløk laget på denne måten, og synes den smaker spesielt godt til Tantemats Luksus fiskepudding. Men den kan like godt spises til ovnsbakt eller pannestekt rød eller hvit fisk, og det er ingen ting i veien for å prøve den til kjøtt heller. Prøv deg frem og finn ut hva du liker!
SMØRSURRET VÅRLØK – ONKELS FAVORITT
TID: 15 min.
Du trenger:
- 4 bunter vårløk (1 bunt pr. person)
- 80 gr smør
- 3-4 ts hvitvinseddik
- 1/2-1 ts salt
- 1/4-1/2 ts nykvernet, sort pepper
Slik gjør du:
Rens og skyll vårløken og skjær den opp i 0,5 cm lengder. Smelt smøret på noe over middels varme og la vårløken surre i 1-2 minutter, til den begynner å bli myk. Rør jevnlig, slik at den ikke brenner seg.
Ha i eddik, salt og pepper og la den surre i 3-4 minutter til under jevnlig røring. Vårløken skal falle sammen, men likevel ha litt tyggemotstand. Smak til om du vil ha i mer krydder eller eddik, og den er klar til servering!
På bildet under ser du den smørsurrede vårløken servert til Tantemats Luksus fiskepudding, og med Tantemats Chilipesto ved siden av. Det passer utrolig godt sammen, men, som sagt, prøv deg frem, og du vil sikkert finne andre retter også der smørsurret vårløk passer utmerket som tilbehør.
Vel bekomme!
2 thoughts
Har nettopp registrert oppskriften på smørstekt vårløk. Den så herlig ut og må prøves.
Så hyggelig, Ingrid! Det kan absolutt anbefales! Enkelt, sunt og godt! Hilsen Tantemat