HomeTilbehør Grønnsaker Marinert paprika

Marinert paprika

Posted in : Grønnsaker, Tilbehør on by : tantemat Stikkord: , , , , , , , , , , , ,

Tantemat har en forkjærlighet for paprika! I tillegg til at den kommer i mange flotte farger er den både sprø og frisk og passer til det meste. Som rå er den kjempegod, men den blir enda bedre etter en runde med varmebehandling. Såvidt varmebehandlet i stekepannen passer den utrolig godt til laks, se for eksempel Tantemats oppskrift på stekt laks med varm paprika, pesto og pasta, og passer også godt til for eksempel kylling.

I Italia lar de paprikaen få en runde på grillen sammen med andre grønnsaker, og serverer den som en forrett med god olivenolje over.

Vil du ha enda mer smak og sødme, får du virkelig full uttelling ved å la paprikaen få en runde under grillen i stekeovnen. Tilbered paprikaen som du ser i oppskriften her, og du har deilig tilbehør til onkels «hotte» karbonadekaker, eller du kan spise den som tapas eller på en bruschetta. I det hele tatt blir den veldig anvendelig når sødmen kommer frem for fullt! Og når du har spist opp paprikaen er det sikkert endel marinade igjen. Ikke kast den, men bruk den til fisk eller kjøtt, eller som dressing til salat. Ingen grunn til å kaste den gode marinaden!

 

 

MARINERT PAPRIKA

TID: Ca. 1 time

Nok til 6-8 personer, litt avhengig av hvordan du bruker den.

 

Du trenger:

 

 

  • 4-5 store paprika og/eller spisspaprika
  • 1 rød chili
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 sitron (revet skall + 1 dl nypresset saft)
  • 3-4 ss hakket persille
  • 1 1/2 ts salt, helst flaksalt
  • 1/2 ts nykvernet, sort pepper
  • 2 dl olje + litt mer til å helle over til slutt

 

 

Slik gjør du:

Sett stekeovnen på grill, 275ºC. Hvis ovnen din ikke har grillfunksjon, sett ovnen på 225ºC overvarme, eller den høyeste temperaturen du har på overvarme.

Skyll og tørk paprikaene og del dem opp i minst fire biter. Prøv å dele dem slik at du får mest mulig flate overflater. Fjern frø og hvite hinner og legg dem utover på en bakepapirkledd ovnsplate med skallet opp. Brekk dem til så de blir liggende så flatt som mulig.

Sett dem inn på øverste rille i stekeovnen og la dem stekes i ca. 10 minutter under grill, eller 15-20 minutter om du bruker overvarme. Skallet skal bli sortbrent og blåse seg delvis opp. Følg med mot slutten, så de ikke blir for mye brent.

 

 

Ta dem ut, legg dem over i en bolle og dekk den med plastfolie. La dem avkjøles så mye at du kan håndtere dem uten å brenne deg, og dra skinnet av dem. Det kan være at du ikke får fjernet absolutt alt, men det gjør ingen ting.

Fjern frøene fra chilien og finhakk den. Skrell og finhakk hvitløksfeddene. Skrubb sitronen godt og tørk den. Riv sitronskallet fint, kun det gule, og press ut saften. Hakk persillen.

Bland olje, chili, hvitløk, sitronskall, sitronsaft, salt, pepper og persille og vend det sammen med den skrellede paprikaen. Ha det over i en bolle og hell om nødvendig over mer olje slik at den dekker godt over det hele (se TIPS 1 til slutt i innlegget).

Paprikaen kan spises straks, men har også godt av å stå en times tid slik at smakene får satt seg. Så har du deilig, sødmefull paprika som du kan nyte som tilbehør til Onkels «hotte» karbonadekaker, til stekt laks eller kylling, som tapas eller på en bruschetta (se TIPS 2). (Onkels «hotte» finner du ved å søke etter Onkels «hotte» på Tantemat).

 

 

Vel bekomme!

 

 

 

TIPS 1: Marinert paprika kan spises med én gang, men om du ikke spiser opp alt med en gang, holder den seg noen dager i kjøleskap. For at den skal holde seg så lenge som mulig, er det viktig at overflaten er helt dekket med olivenolje, ellers kan den lett mugne eller begynne å gjære. Sett den gjerne langt ned i kjøleskapet og innerst mot bakveggen, der det er kaldest.

 

TIPS 2: Bruschetta er baguetteskiver som er stekt på hver side i olivenolje i stekepannen, på sterk varme, slik at overflaten blir litt sprø. Kjempegodt med marinert paprika på!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *