HomeForretter Gulrotsuppe med kokosmelk og ingefær

Gulrotsuppe med kokosmelk og ingefær

Posted in : Forretter, Supper, Vegan/Vegetar on by : tantemat Stikkord: , , , , , , , ,

Det finnes mange oppskrifter på gulrotsuppe, men det som er spesielt med denne, er at den ikke inneholder hverken løk eller hvitløk. Det er ganske mange personer med allergi etter hvert, og noen tåler ikke løk, så denne suppen kan du servere dem med god samvittighet! Suppen er full av sødme og smak, og faktisk blir den enda bedre etter en tur i fryseren, synes Tantemat. Lag en stor porsjon og frys ned, så har du noe lettvint for hånden senere. Kanskje i påsken, når det kan være morsomt å servere en skikkelig påskegul suppe?

Denne suppen har et godt sting siden den inneholder endel av både ingefær og chili, så om du ønsker det kan du halvere mengden av dem. Du vil likevel få en suppe med mye god smak, men litt mer dempet enn originalen.

 

 

GULROTSUPPE MED KOKOSMELK OG INGEFÆR

TID: Ca. 1 time

Til 8-10 personer (ca. 2 liter)

 

Du trenger:

 

 

  • 1 kg gulrøtter (gjerne økologiske)
  • 40 gr fersk ingefær
  • 2 røde chili
  • 1 boks (4 dl) kokosmelk
  • 1 liter kyllingbuljong (1 l vann + 2 terninger kyllingbuljong eller 2 ss kyllingfond)
  • 4 ss smør
  • 2-4 ts salt (helst flaksalt)

 

 

Slik gjør du:

 

Skrell gulrøttene og skjær dem opp i små terninger. Rens chiliene for frø og finhakk dem. Skrell og finhakk ingefær (se på bildet under TIPS nederst i innlegget hvordan du enkelt kan skrelle ingefær). Kok opp vann med buljongterninger eller fond.

 

 

Smelt smøret i en kasserolle på noe over middels varme, ha i gulrotterninger og finhakket ingefær og la det surre i ca. 5 minutter under jevnlig omrøring. Pass på varmen, så det ikke blir brunt! Grønnsakene skal kun myknes i smøret. Ha i chili og varm buljong og kok opp, senk så varmen og la det småkoke under lokk i 20-25 minutter, til gulrøttene er ordentlig mørkokte.

Kjør suppen til den er helt fin og jevn ved bruk av stavmikser eller hurtigmikser og ha den tilbake i kasserollen. Ha i kokosmelken og la alt få et godt oppkok. Smak på suppen. Hvis du liker den søtlig, trenger du kanskje ikke gjøre mer med den. Ønsker du å fremheve smaken av både søte gulrøtter, ingefær og chili, tilsetter du salt til du får frem ønsket smak. Det kan være at du trenger inntil 4 teskjeer salt, særlig hvis du bruker flaksalt, som er litt mildere enn vanlig koksalt.

Så er suppen klar til servering! Pynt med noen ringer chili, hvis du tør, og en kvast sitronmelisse, som smaksmessig passer godt til denne suppen. Som alternativ til chili kan du pynte med litt finhakket spisspaprika.

 

Vel bekomme!

 

 

 

TIPS: Slik skreller du enkelt ingefær med en teskje. På denne måten fjerner du kun skallet og ikke noe av selve ingefærroten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *