HomeKaker og desserter Frukt Mangopure med marengs

Mangopure med marengs

Comments : 2 Posted in : Frukt, Kaker og desserter on by : tantemat Stikkord: , , , , , , , , ,

Denne mangopureen med marengs er gul og fin og passer sånn sett perfekt til påskehøytiden. Den har få ingredienser, er enkel å lage og smaker både friskt og mildt på samme tid! Og skal du ha en mektig hovedrett er dette absolutt en dessert å servere etterpå.

Du velger selv om du vil ha en større dessertporsjon og servere denne til to personer, eller om du vil fordele den på fire mindre porsjoner.

 

 

MANGOPURE MED MARENGS

TID: ca. 30 min. til tilberedning. I tillegg tid i ovnen for å la marengsen få en gylden overflate. Har du skibrenner kan du bruke det istedet.

NB! Husk at du trenger ildfaste skåler til denne desserten, med mindre du bruker skibrenner!

Til 2-4 personer

 

Du trenger:

 

 

 

  • 1 mango
  • 1 ss sukker
  • 1 ts nypresset limesaft
  • 3/4 ts kanel
  • 1 eggehvite
  • 3-4 ss sukker

 

 

Slik gjør du:

Sett stekeovnen på grill, 275ºC. Har du ikke grill, stiller du overvarmen i ovnen på høyeste temperatur.

Skrell og del mangoen opp i mindre biter. (Klikk på denne lenken, så ser du hvordan du kan gjøre det: Hvordan skrelle mango på en enkel måte). Ha i sukker, limesaft og kanel og bruk en stavmikser til å kjøre til en så fin pure som mulig. Smak til om du vil ha i mer sukker, limesaft eller kanel, det avhenger av hvor søt mangoen er i utgangspunktet. Pureen skal være litt syrlig for å harmonere med den søte marengsen som skal på toppen.

Pisk eggehviten til den begynner å skumme og ha så i sukker litt etter litt mens du pisker til den blir helt stiv. Om du bruker 3 eller 4 spiseskjeer avhenger av hvor søt du vil ha den.

Fordel mangopureen i to til fire ildfaste skåler og fordel marengsen på toppen ved hjelp av en kakesprøyte, eller bruk to teskjeer for å sette marengsen i topper oppå pureen.

 

 

 

Sett inn skålene på nest øverste rille i ovnen og la dem stå inne til marengsen har fått en gyllen farge. Pass på, det kan gå veldig fort om du har ovnen stilt inn på grill. Med Tantemats ovn tok det mindre enn 1 minutt! I en ovn med overvarme vil det ta litt lengre tid. Istedenfor stekeovn kan du bruke en skibrenner, om du har det.

Ta ut og la skålene avkjøles litt om de er blitt varme, og så er det bare å nyte den friske og fruktige desserten!

 

Vel bekomme!

 

2s COMMENTS

2 thoughts

  • Elin Holand
    april 16, 2017 at 8:49 am

    Bravo Grethe! Dette så godt og spennende ut. I dag blir det dessert, har mango i kjøleskapet så dette skal prøves??

    • tantemat
      april 16, 2017 at 9:27 am

      Hei, Elin! Så morsomt at du vil prøve! Håper den faller i smak! Enkel er den i alle fall! Hilsen Tantemat

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *