HomeHovedretter Fisk Ovnsbakt kveite med oliven

Ovnsbakt kveite med oliven

Posted in : Fisk, Hovedretter, Kveite on by : tantemat Stikkord: , , , , ,

Kveite er en flott fisk med fast kjøtt, og passer derfor med mange forskjellige typer tilbehør. Men av og til kan man like godt gjøre det så enkelt som mulig, slik at fisken får «skinne» som den fantastiske råvaren den er. Husmorvennlig er det også! Desto enklere tilberedning, desto bedre!

Med få ingredienser, som i denne oppskriften, er det desto viktigere at de er av høy kvalitet. En god kveite fortjener gode oliven og god olivenolje, så bruk det beste du har! Og har du et «fancy» flaksalt, som for eksempel sort lavasalt, er det morsomt å sette frem det til denne retten. Eller bruk vanlig hvitt flaksalt eller salt fra kvern.

 

 

OVNSBAKT KVEITE MED OLIVEN

TID: 45-55 minutter

Til 4 personer:

 

Du trenger:

 

 

  • 1200 gr kveite i skiver + 8-10 ss fint salt til å forhåndssalte
  • 1-2 ts nykvernet, sort pepper
  • 6-8 ss steinfrie oliven av god kvalitet
  • 4 ss god olivenolje

 

Slik gjør du:

Sett stekeovnen på 180ºC.

Tørk godt av kveiteskivene og legg dem i et fat. Fordel fint salt jevnt på begge sider av skivene og la dem ligge og trekke i 15 minutter, i kjøleskap eller på kjøkkenbenken. Skyll saltet godt av etterpå og tørk kveiteskivene.

Fordel olivenoljen i bunnen av et ildfast fat. Legg i kveiteskivene og kvern over sort pepper. Fordel steinfrie oliven over og rundt fisken, og la gjerne olje fra glasset med oliven følge med.

 

 

Pakk folie godt og tett rundt fatet og sett det inn på midterste rille i stekeovnen. La kveiten steke i 45 minutter.

Fjern folien og server gjerne fisken rett fra fatet. Kokte mandelpoteter strødd med hakket persille smaker godt til.

Sett frem en god olivenolje, salt, gjerne flaksalt, og pepperkvern samt mer steinfrie oliven, så hver enkelt kan forsyne seg selv. Og husk å bruke en skje så du får med deg den deilige kraften som har dannet seg i formen!

 

Vel bekomme!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *