HomeTilbehør Grønnsaker Smørsurrede grønne erter med fennikel og mynte

Smørsurrede grønne erter med fennikel og mynte

Posted in : Grønnsaker, Tilbehør on by : tantemat Stikkord: , , , , , , , ,

Gode grønnsaker til middagen er viktig, og det er morsomt å variere og prøve nye kombinasjoner. Dessuten er det også morsomt å kunne bruke urter! Tantemat har alltid noen urter på terrassen om sommeren, og det som ikke blir brukt friskt blir tørket og oppbevart i glass for senere bruk. Kanskje har du også dine egne, tørkede urter, men hvis ikke er det meste å få kjøpt.

Å bruke mynte som krydder er kanskje ikke så vanlig, men faktisk passer myntesmaken veldig godt sammen med grønne erter og fennikel! Grønnsaksretten som du her får oppskrift på smaker godt ved siden av Tantemats Kjøttpudding med ost og paprika, men kan også brukes til andre retter, som for eksempel fiskekaker eller stekt laks. Prøv deg frem og finn ut hva du liker!

Denne grønnsaksretten smaker veldig godt og er rask og lettvint å lage!

 

 

SMØRSURREDE GRØNNE ERTER MED FENNIKEL OG MYNTE.

TID: Ca. 20 min.

Til 4 personer

 

Du trenger:

 

 

  • 1 pose (350 gr) frosne erter
  • 1 stor fennikel
  • 1 beger/pose rucola
  • 1 beger små, søte tomater (200 gr)
  • 50 gr smør
  • 1/2-1 ts salt
  • 1/2 ts sort pepper
  • 2 ts knust, tørket mynte (eller 1 ts finhakket, fersk mynte)
  • 1-2 ss sitronsaft

 

Slik gjør du:

Del fennikel i 3-4 tykke skiver på langs og skjær disse i tynne, små skiver. Del tomatene i to.

 

 

Smelt smøret i en kasserolle på noe over middels varme og ha i fennikel. La den surre i 4-5 minutter, til den blir myk, men fremdeles har litt tyggemotstand. Rør innimellom. Øk temperaturen og ha i de frosne ertene og la dem bli gjennomvarme under omrøring. Ha i mynte og smak til med salt, pepper og sitronsaft. Rør inn tomater og rucola like før servering.

 

Vel bekomme!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *