HomeHovedretter Kjøttpudding med ost og paprika

Kjøttpudding med ost og paprika

Posted in : Hovedretter, Kjøtt, Kvernet kjøtt/kjøttdeig on by : tantemat Stikkord: , , , , , , , ,

Kjøttpudding er god hverdagsmat, og med ost og paprika blir den enda bedre! Den du her får oppskrift på er til fire personer, men lag like godt dobbel porsjon når du først er i gang, så kan du fryse ned det du ikke spiser og så har du enkel middag til senere en gang. Du kan varme den opp i en form i ovnen, eller skjære den opp i skiver og varme i smør i stekepannen. Sammen med gode grønnsaker blir dette en deilig hverdagsmiddag! Dessuten er hvetemel erstattet med potetmel som bindemiddel i denne puddingen, og dermed egner den seg også for dem med glutenallergi.

Tantemat foretrekker å servere den med en blanding av grønne erter, fennikel, rucola og små tomater (se Smørsurrede grønne erter med fennikel og mynte), men du kan like gjerne servere kokt blomkål eller andre gode grønnsaker til. Vil du ha noe smakfullt ved siden av, kan du servere en pesto til, eller eventuelt rømme blandet med chilimarmelade. Både pesto og chilimarmelade finner du oppskrift på ved å søke på Tantemat.

 

 

 

KJØTTPUDDING MED OST OG PAPRIKA

TID: Ca. 45 min. til kutting og 40-45 min. i ovnen.

Til 4 personer

 

Du trenger:

 

 

 • 600 gr karbonadedeig
 • 3 ts salt
 • 1 ts sort pepper
 • 1/2 ts malt ingefær
 • 1 ts knust, tørket oregano
 • 3 dl melk
 • 6 ts potetmel
 • 1 egg
 • 1/2 rød spisspaprika
 • 1/2 gul løk
 • 1 rød chili
 • 150 gr gulost, for eksempel gouda

 

Slik gjør du:

Sett stekeovnen på 180ºC.

Smør en 2 liters brødform med smør eller olje.

Visp egg og melk lett sammen.

Finhakk løken. Rens chili for frø og finhakk. Rens paprikaen for frø og skjær den i små biter. Skjær osten opp i ca. 1 x 1 cm terninger.

 

 

Ha karbonadedeig og salt i en matmølle og kjør det sammen. Spe med egg/melkblandingen, litt om gangen, vekselvis med potetmel. Bland godt mellom hver gang. Ha løk, paprika, chili, pepper, ingefær og oregano i etter siste speing og kjør noen få runder i matmøllen. Ha farsen over i en bolle og bland inn ostebitene for hånd.

Tøm farsen i den smurte brødformen og glatt ut overflaten. Bank formen i bordet et par ganger for å unngå luftlommer i farsen.

 

 

 

Sett formen på en bakeplate på midterste rille i stekeovnen og la puddingen steke i 40-45 minutter. Du kan kjenne om puddingen er ferdig ved å trykke lett på den med baksiden av en skje. Kjennes den fast er den ferdig.

 

 

Server kjøttpuddingen med grønnsaker til, for eksempel Tantemats smørsurrede grønne erter med fennikel og mynte (som du finner lenken til på starten av dette innlegget), og ha kokte poteter, ris, pasta eller quinoa ved siden av. Og, som vanlig, husk å sette frem salt og pepperkvern så hver enkelt kan krydre etter egen smak!

 

 

Vel bekomme!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *