HomeGODE RÅD Hvordan koke og dele opp kongekrabbeklør

Hvordan koke og dele opp kongekrabbeklør

Posted in : GODE RÅD on by : tantemat Stikkord: , , ,

Det er ikke vanskelig å koke og dele opp kongekrabbeklør, men det må nødvendigvis ta litt tid, avhengig av hvor mange du skal tilberede til, selvfølgelig. Nedenfor finner du en enkel forklaring på hvordan du kan gjøre det. Du kan også søke på Google med ordene «koke kongekrabbe», så vil du få opp flere valg du kan klikke deg inn på.

 

 

KOKING AV KONGEKRABBEKLØR:

TID: Beregn 50-60 minutter om du skal koke og dele opp 2 klør.

 

Bruk en vid kasserolle og fyll i så mye vann at det vil dekke kongekrabbeklørne du skal koke. Ha i godt med salt (Tantemat bruker en liten neve grovt salt på 4-5 liter vann) og kok opp. Rør rundt så saltet smeltes. Ha i krabbeklørne og la det få et oppkok, senk varmen og la klørne koke forsiktig i 10 minutter. Klørne har en tendens til å flyte opp, så bruk for eksempel en pølseklype og snu dem etter halve tiden. Pass også på å dytte dem under vann en gang imellom. Ta kasserollen av varmen og la den stå med klørne i i 20-30 minutter. Ta så klørne ut av vannet og del dem opp som vist på bildene under.

 

 

Bruk en sagtannete kniv og del klørne tett inntil hvert ledd.

 

 

Bruk en kraftig saks og klipp opp skallet på hver langside og skjær så gjennom krabbekjøttet med kniven slik at du får to like halvdeler, som vist på bildet under.

 

 

Fra hver side av selve leddene stikker det et mykt bruskben ut i den lange delen av leddene. Disse benene kan du dra forsiktig ut: Ta tak i enden av benet med én hånd og ta tak rundt benet med to fingre på den andre hånden samtidig som du drar i det, så får du løsnet det fra kjøttet som sitter på det.

Kjøttet som sitter i selve leddene plukker du ut med en liten gaffel eller teskje, eller bruk fingrene, hvis det er enklere. Dette kjøttet legger du oppå kjøttet i de lange leddene, som skal tilberedes. På bildet under ser du de myke benene som er trukket ut og de tomme leddene der kjøttet er plukket ut.

 

 

Så er kongekrabbeklørne klar til bruk, enten det er til gratinering eller noe annet.

NB! Når du deler opp krabbeklørne vil det renne ut kraft fra dem. Forsøk å få samlet opp mest mulig av denne kraften og ha den på fatet eller formen som du skal legge klørne på for tilberedning. Denne kraften har nydelig smak, så når krabbeklørne er ferdig tilberedt bruker du brød til å dyppe i kraften slik at du får med deg all den gode smaken!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *