HomeForretter Kongekrabbe med chili- og hvitløkssmør

Kongekrabbe med chili- og hvitløkssmør

Posted in : Forretter, Skalldyr on by : tantemat Stikkord: , , , , , , , , , , ,

Tantemat har vært så heldig å få masse kongekrabbeklør og har dermed muligheten til å fråtse i denne nydelige råvaren! Som de fleste vel har skjønt har Tantemat en forkjærlighet for chili og hvitløk, og hva er vel da mer naturlig enn å gratinere dem med chili- og hvitløkssmør! Servert med fersk ciabatta eller baguetteskiver ved siden av er dette en riktig lekkerbisken som egner seg godt på en stor dag som den kommende 17. mai, eller en hvilken som helst annen dag, selvfølgelig. Server den som en delikat forrett eller sammen med andre småretter på et buffebord. Denne retten egner seg godt til å lage til mange mennesker siden mye av jobben kan gjøres allerede dagen i forveien, som for eksempel å koke og dele opp krabbeklørne og å lage chili- og hvitløkssmøret.

Koking og oppdeling av kongekrabbeklør er ikke vanskelig, men det tar nødvendigvis litt tid, avhengig av hvor mange klør du skal tilberede. Derfor er det en fordel å gjøre det dagen før, sånn at de kan stå klar til gratinering dagen de skal serveres. Gå inn på følgende lenke, Hvordan koke og dele opp kongekrabbeklør, så ser du hvordan du gjør det. Eller søk på Google med ordene «koke kongekrabbe», så får du opp flere valg der det blir nøye forklart med både bilder og instruksjoner.

Som nevnt egner denne retten seg godt til å lage til flere personer, siden du får plass til mange stykker krabbeklør til gratinering samtidig på et brett eller fat i stekeovnen. Oppskriften på chili- og hvitløkssmøret er nok til 8-10 personer, og om du ikke bruker opp alt er det bare å fryse ned resten til senere. Det kan også brukes til andre ting, som for eksempel til å gratinere kamskjell eller som kryddersmør til hvit eller rød fisk. Det er bare å prøve seg frem.

 

 

 

KONGEKRABBE MED CHILI- OG HVITLØKSSMØR

TID: 50-60 minutter til koking og deling av kongekrabbeklør til 2 personer. Ca. 30 minutter til å lage chili- og hvitløkssmøret. 1-3 minutter til gratinering.

Chili- og hvitløkssmøret er nok til 8-10 personer

En stor kongekrabbeklo er passe til 2 personer som forrett

 

 

CHILI- OG HVITLØKSSMØR

Denne porsjonen av chili- og hvitløkssmør er så stor at den rekker til 4-5 store klør. Om du ikke bruker alt første gang, kan du pakke resten godt inn i plast og legge det i fryseren til senere bruk. Smøret er anvendelig også til andre ting, for eksempel til å gratinere kamskjell eller til å ha på kokt eller stekt uer eller torsk eller rød fisk. Det er heller ingen ting i veien for å prøve det til en stekt oksefilet.

 

Du trenger:

 

 

  • 125 gr smør
  • 2 røde chili
  • 2 ss nypresset sitronsaft
  • 1 stort eller 2 små hvitløksfedd
  • 1/2 ts sort pepper
  • 3-4 ss gressløk (du kan gjerne bruke frosset gressløk)

 

Slik gjør du:

La smøret ligge på kjøkkenbenken i minst 30 minutter, slik at det blir romtemperert og mykt.

Rens chili for frø og finhakk. Finhakk hvitløk.

Ha smør, sitronsaft, pepper, hvitløk, chili og gressløk i en bolle og bland det godt sammen. Pass på at du får blandet sitronsaften ordentlig inn, og så er chili- og hvitløkssmøret klart til bruk! Du kan gjerne sette det inn i kjøleskapet til du skal bruke det, slik at det blir hardt og du kan skjære ut tynne skiver til å ha på krabbeklørne.

 

 

 

GRATINERING AV KONGEKRABBEKLØR MED SMØR

Sett stekeovnen på 250ºC, bruk gjerne grillfunksjonen.

Legg bitene av kongekrabbeklør på et ildfast fat og fordel litt chili- og hvitløkssmør utover hver bit.

 

 

 

Sett krabbeklørne høyt oppe i stekeovnen og la dem stå inne 1-3 minutter, til smøret er smeltet. NB! Stekeovner er forskjellige, så følg nøye med slik at de ikke blir brent!

 

Tantemat vil absolutt anbefale å servere ciabatta, eller eventuelt skiver av baguette, til de gratinerte krabbeklørne. I så fall er det lurt å dele ciabattaene i to og legge dem med skorpen opp, eventuelt skiver av baguette, på platen eller grillristen ved siden av krabbeklørne. Da blir de varme samtidig som de får sprø skorpe. Det er viktig at du passer på, for brødet kan fort bli brent om det står for lenge!

 

 

 

Server og nyt de gratinerte klørne som de er, eller sammen med ciabatta eller baguettskiver. De er fine til å få med seg den deilige krabbekraften som blir dannet! En liten persillekvast smaker deilig ved siden av.

 

Vel bekomme!

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *