Heggeblomsteddik

Posted in : Blomster og blader, Ingredienser fra naturen on by : tantemat Stikkord: , , ,

Når heggen blomstrer i mai/juni bør du benytte anledningen til å lage heggeblomsteddik! Plukk med deg blomsterklaser når du er ute og går tur en solfylt vårdag og kjenner den deilige og litt tunge duften av heggeblomster.

Heggeblomsteddik både lukter og smaker blomsteraktig og litt bitter mandel. Du kan bruke den på samme måte som du ellers bruker en hvitvinseddik, for eksempel til å lage en deilig dressing til vårens og sommerens grønne salater! Det er lite jobb, og du får veldig mye smak igjen! Det blir nesten som å samle våren på flaske!

 

 

HEGGEBLOMSTEDDIK

TID: Den tiden det tar å gå en fin vårtur pluss litt tid til rensing av blomsterklasene og 3-4 dagers venting på at blomstene skal gi fra seg smak til hvitvinseddiken.

 

Du trenger:

 

 

  • Endel heggeblomstklaser til å fylle i et passe syltetøyglass
  • Hvitvinseddik til å fylle opp glasset med

 

Slik gjør du:

Rens bort alle grønne blader og legg blomsterklasene i et syltetøyglass. Press dem sammen slik at du får fylt opp glasset ordentlig. Hell i god hvitvinseddik til den står over blomstene, sett på lokket ………..

 

 

 

og la glasset stå på kjøkkenbenken i 3-4 dager før du siler det hele gjennom en fin sikt eller et sileklede. Fyll eddiken over i en passende flaske eller glass ………..

 

 

så har du en deilig blomstereddik til å bruke i salatdressinger eller på andre måter der du bruker hvitvinseddik.

 

Vel bekomme!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *