HomeForretter Grønn salat med almefrø

Grønn salat med almefrø

Posted in : Forretter, Ingredienser fra naturen, Nøtter og frø, Salater, salater, Tilbehør on by : tantemat Stikkord: , , , ,

Om våren kan du finne mange gode og sunne ingredienser til en grønn salat ute i naturen. Helt gratis er de også! Tantemat har fått sansen for de gode frøene på almetreet, og det er både enkelt og raskt å plukke dem. Grenene på treet henger ofte lavt, og frøene henger i klaser så du lett kan plukke mange på én gang. Ta med noen lekre almefrø når du er ute og går tur, så har du noe nytt og spennende å ha i salaten! De er syrligfriske på smak samtidig som de smaker litt fyldig, og gjør seg godt i en grønn salat (og i andre salater også, selvfølgelig). Du kan også ta en kikk på denne lenken: Almefrø til salat, der står det litt mer om dem og om hvordan du kan sørge for at de får flere dagers holdbarhet i kjøleskapet.

Den grønne salaten med almefrø som du her får oppskrift på er superenkel, men likevel kjempegod. Spis den som en liten forrett, eller server den ved siden av en omelett, for eksempel. Du kan også bruke den ved siden av en middagsrett eller sette den på et buffebord. Bruk fantasien, prøv den på forskjellige måter og finn ut hva du liker!

Dressingen til denne salaten kan lages i stand i god tid på forhånd og stå i kjøleskapet, så derfor kommer oppskriften på den først.

 

 

GRØNN SALAT MED ALMEFRØ

TID: Den tiden det tar å ta med seg noe klaser almefrø når du er ute og går tur, samt maksimalt 30 minutter til å klargjøre og lage salat og dressing. Dressingen kan du gjerne lage i stand i god tid, den tåler godt å stå i kjøleskapet over lang tid. Bare husk at du må riste den godt sammen før du skal bruke den.

Til 4-6 personer

 

DRESSING

Du trenger:

 

  • 1 ss balsamicoeddik
  • 2-3 ss god, extra virgin olivenolje
  • 1/4 ts salt
  • 1/4 ts nykvernet sort pepper
  • 1 klype sukker

 

Slik gjør du:

Bland alle ingrediensene godt sammen. (Som du ser av bildet over, bruker Tantemat å ha alle ingrediensene til dressingen i et lite glass og riste godt for å få blandet den skikkelig. Det er også praktisk å oppbevare den i et glass med lokk, så er det enkelt å bare riste den sammen igjen neste gang du skal bruke av den). Smak til om du vil ha i mer av noe. Dressingen skal være litt skarp, men samtidig ha sødme i ettersmaken.

 

 

GRØNN SALAT

 

Du trenger:

 

 

  • 1 crispisalat
  • 1 liten neve almefrø
  • 1 pose Babyleaf mix (eller en blanding av småsalat som du liker)

 

Slik gjør du:

Plukk almefrøene fra klasen, skyll dem godt og klapp dem tørre med papirhåndkle. Skyll både crispisalat og blandet småsalat og kjør dem i salatslynge eller klapp dem tørre med papirhåndkle (se TIPS nederst i innlegget).

Riv crispisalatbladene i mindre biter. Bland alle salatblader og almefrø og rør inn et par-tre spiseskjeer dressing like før servering.

 

 

Legg salaten pent opp på et fat, pynt gjerne med noen ekstra almefrø og nyt en sunn og god salat med dine selvplukkede almefrø!

 

Velbekomme!

 

 

 

TIPS: Selv om det står at en ferdigkjøpt salatblanding er vasket og klar er det alltid lurt å skylle dem likevel, siden de allikevel kan være støvete. Dessuten kan du da finne eventuelt ødelagte blader som må plukkes ut. Det er ikke så hyggelig å finne stygge salatblader på tallerkenen, så det bør en unngå.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *