Te av bjørkeblader

Posted in : Blomster og blader, Ingredienser fra naturen on by : tantemat Stikkord: , , ,

Nyutsprungne bjørkeblader er fine til å trekke te av, og du trenger ikke mye til en kopp. Ta med deg en liten neve når du går forbi en bjørk med små «museører» på våren, og brygg deg en kopp te når du kommer hjem. Te av bjørkeblader er lett vanndrivende og svettedrivende og har en mildt utrensende effekt, og det kan man jo alltids ha nytte av. Å drikke bjørkete bare for fornøyelsens skyld går også an! Dessuten inneholder de nye bjørkebladene mye C-vitaminer, noe som kan være bra særlig på våren, når energien kanskje ikke er helt på topp.

 

TE AV FRISKE BJØRKEBLADER

Kok opp 2 dl vann (= 1 krus). Trekk kasserollen til side og ha i 3 toppede teskjeer friske bjørkeblader. La det trekke under lokk i 10 minutter før du siler bladene fra og drikker teen. Om du ønsker å søte teen, bruk Steviosa, som du får kjøpt på helsekostbutikk, flytende eller i pulverform, eller bruk honning.

 

TE AV TØRKEDE BJØRKEBLADER

Tørkede blader kan også brukes til å trekke te av. Bruk samme fremgangsmåte, men da er det nok med 2 ts pr. krus.

 

 

 

Har du lyst til å lese litt mer om bjørkeblader og se hvordan de tørkes samt få forslag til andre ting å det går an å bruke dem til, klikk på denne lenken: Plukking og bruk av bjørkeblader.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *