HomeGODE RÅD Hvordan oppbevare asparges

Hvordan oppbevare asparges

Posted in : GODE RÅD on by : tantemat Stikkord: , , ,

Asparges er en deilig grønnsak, og spesielt de norske som en får kjøpt om våren. Uansett kan det hende at du ikke skal bruke dem samme dag som du kjøper dem, og da kan det være greit å vite hvordan de kan oppbevares opptil flere dager i kjøleskapet! Det er veldig enkelt, slik du får forklart nedenfor:

 

Skjær eller knekk av de to nederste centimetrene av aspargesstilkene. Legg et par kjøkkenhåndklær oppå hverandre og fukt dem godt med kaldt vann. Brett dem dobbelt på langs, legg aspargesbunten oppå …

 

 

og rull dem inn i håndklærne. Pass på at du får en kant nederst som du kan brette opp og over stilkene nederst.

 

 

Fest om nødvendig en strikk rundt den sammenrullede bunten slik at det hele holdes på plass.

Sett «pakken» med asparges inn i kjøleskapet, eventuelt oppi en smal bolle. Du kan også ha en skvett kaldt vann nederst i bollen. Hvis du bare legger «pakken» inn i kjøleskapet vil aspargestoppene ha en tendens til å bøye seg oppover, mens de vil holde seg ranke hvis du lar dem stå.

På denne måten kan aspargesen holde seg fin i 3-4 dager i kjøleskapet, men sjekk dem hver dag så du vet om du må bruke dem før. Det avhenger også av kvaliteten på aspargesene du har kjøpt.

 

Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *