HomeHovedretter Pasta Fisk Spaghetti med ansjos- og tunfisksaus

Spaghetti med ansjos- og tunfisksaus

Posted in : Fisk, Hovedretter, Pasta on by : tantemat Stikkord: , , , , , , ,

Til hverdags vil vi gjerne ha en lettlaget og smakfull middag som attpåtil er rask å lage, og da er det lett å ty til spaghetti med en enkel saus til! Oppskriften på sausen er i utgangspunktet beregnet til 4 personer, men lag gjerne dobbelt så mye av den, for sikkerhets skyld! Den er så god at den går ned på høykant! Den har masse smak og er kanskje mest for voksne, men har du barn som er glad i mye smak vil nok de også sette pris på den.

Ansjos- og tunfisksausen er basert på italiensk eller spansk ansjos, som er saltere enn den norske og ikke krydret. Tantemat har kjøpt sin ansjosboks i Spania, men tilsvarende er å få kjøpt på glass i Norge. Kanskje får du tak i det i en dagligvarebutikk med stort utvalg, eller du kan prøve en utenlandsk grønnsakhandel, de har det meste!

Av tunfisk og tomater på boks kan du velge enten dem som er helt nøytrale, eller du kan bruke slike som har tilsatt urter, chili eller hvitløk. Det vil bare gi enda mer smak til sausen!

 

 

 

SPAGHETTI MED ANSJOS- OG TUNFISKSAUS

TID: Ca. 40 minutter

Til 2-4 personer

 

Du trenger:

 

 

  • 400 gr spaghetti (100 gr pr. person) + 2 ss smør til å røre inn etter koking

 

ANSJOS- OG TUNFISKSAUS

  • 12 ansjosfileter
  • 1 ss olivenolje (bruk gjerne olje fra ansjosboksen)
  • 1 boks hakkede tomater (ca. 400 gr)
  • 160 gr tunfisk i olje (eller vann) på boks
  • 2 ts potetmel
  • 12 stenfrie, sorte oliven
  • Evt. salt
  • Evt. sort pepper

Persille eller annet grønt til å strø over eller pynte med

 

Slik gjør du:

Start med ansjos- og tunfisksausen, og så kan du koke spaghettien når sausen begynner å bli ferdig. Sausen tåler godt å stå og godgjøre seg mens spaghettien koker, og det er bedre at sausen venter enn at spaghettien gjør det! Spaghettien koker du etter anvisningen på pakken. Tøm av vannet og rør inn smøret for å unngå at den kleber seg sammen.

 

Sil kraften fra de hakkede tomatene og ta vare på den, den skal du spe med. Hakk olivenene.

Hakk ansjosfiletene og fres dem i olje (bruk gjerne olje fra ansjosboksen) i 1 minutt under omrøring. Ha de avsilte tomatbitene og tunfisken med olje sammen med ansjosen. Bland godt, kok opp og ha i kraften fra tomatene. Gi det et oppkok før du senker varmen og lar det surre i ca. 5 minutter. Jevn sausen med potetmel blandet ut i litt vann. Tilsett gradvis og rør hele tiden slik at du unngår klumper i sausen. Gi det et oppkok og bland inn hakket oliven. Smak om du trenger å krydre med salt og/eller pepper. Mest sannsynlig trenger du ingen av delene, men det er din smak som avgjør.

Fordel kokt spaghetti i dype tallerkener og ha sausen oppå. Strø over hakket persille eller annet kryddergrønt.

Så er det bare å nyte en smakfull hverdagsmiddag!

 

Vel bekomme!

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *