HomeFROKOST Egg Eggerøre

Eggerøre

Posted in : Egg, Egg, FROKOST, Lunsjretter on by : tantemat Stikkord: , , , , , ,

Tantemat leste nylig at eggerøre var en av tidligere kong Olavs favoritter, og det er lett å forstå. Enkelt og fort gjort å lage (selv om han neppe laget den selv), og mettende! Dessuten er det næringsrikt, og det smaker ekstra godt å få noe varmt til frokost eller lunsj.

Til en eggerøre er det ikke mange ingrediensene som skal til. Tantemat liker å bruke økologiske egg fordi de ofte har gulere plomme slik at du får en fin og gul eggerøre, og ikke minst fordi økologiske høner har et mye bedre liv enn burhøns! Har du frisk gressløk stående i hagen eller i en potte på terrassen bruker du det. Hvis ikke, bruker du frossen eller tørket fra pose, men da er det en fordel å bruke litt mer enn det som står i oppskriften, og gjerne la eggerøren stå og trekke noen minutter før steking så smaken fra gressløken får litt tid til å utvikle seg.

En eggerøre bør spises varm, så derfor er det viktig at alt annet er klart når du begynner å steke den, slik at den kan serveres straks den er ferdig. Sørg for å ha dekket bordet og ha teen eller kaffen klar. Sett frem brød og romtemperert smør så det er klart til å forsyne seg av! Det du skal pynte med må du også ha for hånden, slik at du raskt kan pynte på serveringsfatet. Server gjerne fra stekepannen, slik at eggerøren holder seg varm lengst mulig.

Som brød ved siden av må du gjerne servere toast, slik den tidligere kongen likte det, eller server et hvilket som helst annet ferskt, godt brød. Fint brød er godt, men grovt er sunnere og mer mettende.

 

 

EGGERØRE

TID: 15-20 minutter (+ ca. 5 minutter hvis du bruker frossen eller tørket gressløk)

Til 2 personer

 

Du trenger:

 

 

  • 3 egg (helst økologiske)
  • 3 ss kaldt vann
  • 3-6 ss gressløk
  • 1 klype salt
  • 1 klype sort eller hvit pepper
  • 1 ss smør

 

Slik gjør du:

Smelt smøret i en stekepanne på svak varme. Visp de andre ingrediensene lett sammen og hell dem i stekepannen. Bruk en stekespade til å skyve eggeblandingen med rolige bevegelser fra kanten og inn mot midten av pannen, slik at eggerøren stivner jevnt hele veien gjennom og ikke bare i bunnen. Den er ferdig når den er jevnt stivnet, men fremdeles litt fuktig på overflaten. Pynt med noen båter av små, søte tomater, en persilledusk og/eller eventuelt annet grønt, og server straks. Ha godt, ferskt brød og smør til, og nyt den til frokost eller lunsj!

På bildet har Tantemat – i tillegg til tomater og persille – pyntet med noen deilige, lysegrønne almefrø, som du kan plukke i april/mai. (Les litt om almefrø under lenken: Almefrø til salat).

 

Vel bekomme!

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *