HomeDrikke Jordbær- og melonsmoothie med vaniljeyoghurt

Jordbær- og melonsmoothie med vaniljeyoghurt

Posted in : Drikke, Smoothies on by : tantemat Stikkord: , , , , , , ,

Sommeren er tid for smoothies! En smoothie med bær og/eller frukt er en sunn og leskende tørsteslukker, og blander du inn yoghurt blir den straks litt mer mettende. Her er det en blanding av jordbær og melon, som er nydelig i seg selv, som er gjort litt mer fyldig med vaniljeyoghurt. Denne smoothien kan du ha som et lett, lite mellommåltid eller som en enkel dessert etter middag. Den er mild og snill, og du kan like godt servere den til små som til store! Ønsker du den iskald kan du kjøre noen isbiter sammen med de andre ingrediensene, eller du kan ha isbiter i ved servering. Hvis du vil kan du avkjøle glassene du skal servere smoothien i i kjøleskapet en halvtime først, da vil den holde seg kald lenger.

At bær og frukt er godt er en god nok grunn i seg selv til å nyte dem. Som bonus får du i deg viktige stoffer som vitaminer, særlig A og C, mineraler og fiber samt antioksidanter, så spis/drikk så mye du orker. Det har du bare godt av!

Tantemat synes denne smoothien er søt nok i seg selv, men om du vil kan du selvfølgelig søte den med flytende honning eller sukker, eller hvorfor ikke et naturlig søtstoff som Stevia? Når det gjelder hvor mye du skal ha i, så vil Tantemat anbefale at du prøver deg frem til du finner den mengden du synes passer.

 

 

 

JORDBÆR- OG MELONSMOOTHIE MED VANILJEYOGHURT

Tid: 15-20 min.

Gir ca. 1,6 liter, nok til 7-8 personer

 

Du trenger:

 

 

  • 1 beger jordbær (ca. 400 gr)
  • 1/4 vannmelon
  • 2,5 dl vaniljeyoghurt
  • Evt. isbiter

 

Slik gjør du:

Skyll jordbærene og fjern hamsen. Del vannmelonen i tykke skiver, skrell og del dem i mindre biter.

Ha jordbær, vannmelon og vaniljeyoghurt pluss eventuelle isbiter i en blender eller smoothie-maskin og kjør til smoothien er helt jevn.

Hell i pene glass, pynt med et jordbær, og så er det bare å nyte herligheten med verdens beste samvittighet!

 

 

Vel bekomme!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *