HomeHovedretter Fisk Stekt laks med grønn salat og sweet chili-saus

Stekt laks med grønn salat og sweet chili-saus

Posted in : Fisk, Hovedretter, Laks og ørret on by : tantemat Stikkord: , , , , , , , , , , , , ,

En etter-jobb-middag midt i uken kan nesten ikke bli enklere enn dette! Du steker laks raskt i varm panne og setter den deretter i stekeovnen på lav varme mens du lager dressing til salaten, lager salat og koker pasta. Server ferdigkjøpt sweet chili-saus og rømme ved siden av. Rømme er fin til å dempe sweet chili-sausen med, om du synes den blir i heteste laget.

Salaten er enkel og med få ingredienser, men med mango i gjør den litt mer ut av seg. Mango har en frisk syre og samtidig en god sødme som gjør seg veldig godt til fet fisk som laks. Tilsammen blir dette en kjempeenkel middag med mye god smak!

Salatdressingen kan med fordel lages i god tid i forveien, og når du først er i gang kan det være lurt å lage en stor porsjon. Både fordi den godt tåler å stå i kjøleskapet og fordi den er så god at du sikkert vil bruke den til andre salater også, selv om den kanskje egner seg aller best til salater med mango og eventuelt chili i.

 

 

 

STEKT LAKS MED GRØNN SALAT OG SWEET CHILI-SAUS

TID: Ca. 45 minutter

Til 4 personer

 

STEKT LAKS

Du trenger:

 

 

 • 800 gr laksefilet (Salmalaks eller tilsvarende, eller en vanlig laksefilet, men pass på at den er skinn- og benfri)
 • Salt
 • Sitronpepper
 • 2 ss olivenolje til å steke i

 

Slik gjør du:

Sett stekeovnen på 65ºC.

Skjær laksefileten i ca. 1 cm tykke skiver på skrå, slik at du får litt større skiver. Krydre med litt salt og sitronpepper på begge sider. Det er en fordel at du krydrer alle lakseskivene på begge sider før du begynner å steke, fordi stekingen går veldig raskt når du først setter igang.

Stek lakseskivene i olje i stekepanne på sterk varme (helst en jernpanne, som blir skikkelig varm), 15-20 sekunder på hver side. De skal ikke være gjennomstekt, for da blir de fort tørre. Legg dem i et ildfast fat etter hvert som de blir ferdig og tøm oljen som er i stekepannen over dem når alle er ferdig stekt. Sett fatet i stekeovnen slik at fisken holder seg varm mens du gjør klar resten av middagen.

 

 

GRØNN SALAT

 

Du trenger:

 

 

 • 1 crispisalat (150 gr)
 • 1 pose babyspinat (100 gr)
 • 1/2 pk sukkererter (75 gr)
 • 3 stilker vårløk
 • 1/2 liten rødløk
 • 1/4-1/2 mango
 • 1/2 oransje paprika

 

Slik gjør du:

Skyll crispi-salat og spinatblad og kjør dem i salatslynge eller rist av mest mulig av vannet. Del sukkerertene i mindre biter, vårløken i 1 cm biter og rødløken i tynne skiver. Rens paprika for frø og hinner og skjær den i mindre biter. Skrell mango og del i terninger.

 

 

Like før servering river du crispisalaten i mindre biter, blander alle ingrediensene til salaten og blander inn 3-4 ss dressing. Legg salaten over på et serveringsfat.

 

 

 

DRESSING

Du trenger:

 

 

 • 5 ss god extra virgin olivenolje
 • 1 ss balsamicoeddik
 • 1 ss hvitvinseddik
 • 1/4 ts salt
 • 1/4 ts nykvernet, sort pepper
 • 1/4 ts sukker
 • 1 fedd hvitløk
 • 2 ts finhakket, fersk ingefær

 

Slik gjør du:

Visp sammen olje, eddik, salt, pepper og sukker i en bolle og tilsett knust hvitløk og finhakket ingefær. Smak om du vil ha i mer av noe. (Denne dressingen skal være ganske kraftig i smaken, og sterk av hvitløk og ingefær). Lag gjerne dressingen i god tid, slik at smaken kan stå og utvikle seg. Du trenger kun 3-4 ss av denne dressingen til salaten. (Ta vare på resten av dressingen. Ha den i et glass med tett lokk og oppbevar den i kjøleskap).

 

Server med den pastaen du selv liker best, eventuelt ris, og ferdigkjøpt sweet chili-saus. Sett også fram rømme, som kan erstatte chilisausen eller blandes med den, hvis du synes sweet chili-sausen blir i heteste laget. Så er det bare å nyte en deilig hverdagsmiddag!

 

 

Vel bekomme!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *