HomeKaker og desserter Herlige muffins med sjokolade og nøtter

Herlige muffins med sjokolade og nøtter

Posted in : Kaker og desserter on by : tantemat Stikkord: , , , , , , , , , , ,

Disse deilige muffinsene er aller best nystekt, men de kan også fryses og senere tines/varmes forsiktig i stekeovnen. De smaker kjempegodt til en kopp kaffe og er veldig fine å ta med seg ut på tur. Med nøtter og mørk sjokolade i er de mer enn bare noe søtt å spise, de gir også energi! For ekstra smak og saftighet kan du legge et stort blåbær eller to nedi røren i muffinsformen før steking.

Muffinsene er gode nok i seg selv, men du kan også ha på melis- eller sjokoladeglasur og pynte med tørkede blomsterkronblader, ferske blåbær eller kjøpt strøssel.

 

 

 

HERLIGE MUFFINS MED SJOKOLADE OG NØTTER

TID: Ca. 45 minutter + 10-13 minutter steketid

Gir 22-24 muffins

 

Du trenger:

 

 

  • 100 gr smør
  • 2 dl lys sirup
  • 2 egg
  • 1/2 dl appelsinmarmelade
  • 3 ss kald, sterk kaffe (1 ss pulverkaffe oppløst i 3 ss varmt vann)
  • 1/2 dl hakkede valnøtter (eller andre nøtter og/eller mandler)
  • 50 gr hakket, mørk sjokolade (70%)
  • 200 gr hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts kanel
  • 1 dl matfløte
  • Smeltet smør til pensling av formene
  • Evt. store blåbær til å dytte nedi muffinsene før steking

 

Slik gjør du:

Sett stekeovnen på 225ºC.

Rør smør og sirup lyst og luftig. Rør inn eggene, ett om gangen, deretter appelsinmarmelade og kaffe.

Hakk nøtter/mandler og sjokolade og bland det med mel, bakepulver og kanel.

Tilsett melblandingen og fløten vekselvis i røren.

 

 

Pensle muffinsformene med smeltet smør og fyll dem opp til litt over halveis fulle. Hvis du ønsker det, kan du dytte 1-2 store blåbær nedi noen eller alle muffinsene, så blir de ekstra saftige.

 

 

Stek kakene på midterste rille i stekeovnen i 10-13 minutter, det avhenger av stekeovnen din og hvor store muffinsene er. Kjenn om de er stekt ved å stikke en stekenål eller en fyrstikk (ikke den enden med svovel på!) nedi en muffin. Den er ferdig stekt hvis det ikke henger deig på stekenålen/fyrstikken når du tar den opp igjen.

Avkjøl kakene noe før du tar dem opp av metallformen.

 

Kakene er gode nok som de er, men de kan også glaseres og pyntes.

 

 

TO TYPER GLASUR

 

Du trenger:

 

 

MELISGLASUR

  • 6 ss melis
  • 1 ss vann

Bland sammen melis og vann til passe tykkelse og stryk det på muffinsene når de er kalde. Du kan blande litt konditorfarge i melisen om du ønsker det.

 

SJOKOLADEGLASUR

  • 50 gr mørk sjokolade, for eksempel 70%
  • 1 ss Cocosa extra virgin eller fløte

Smelt sjokoladen over vannbad og bland inn Cocosa eller fløte. Avkjøl blandingen til den blir tyktflytende før du stryker den på kalde muffins.

 

Som sagt bør ikke glasuren strykes på muffinsene før de er helt avkjølt, så slipper du at den flyter utover. (Som du ser på bildene har Tantemat vært litt for ivrig og ikke ventet lenge nok…. Smaken er likevel den samme gode!).

Tantemat har pyntet med tørkede kronblader av ringblomst og kornblomst på melisglasuren og med et blåbær på sjokoladeglasuren, men bruk det du har for hånden. En liten klatt appelsinmarmelade som pynt kan også været godt!

Så er det bare å nyte saftige og deilige muffins, hjemme eller på tur!

 

Vel bekomme!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *