HomeForretter Fisk Laksecarpaccio med sitrus og rosepepper

Laksecarpaccio med sitrus og rosepepper

Posted in : Fisk, Forretter, Laks og ørret on by : tantemat Stikkord: , , , , , , ,

Av og til vil vi gjerne ha en forrett, og helst en som krever minimalt med arbeid. Da er denne laksecarpaccioen en innertier: få ingredienser og lite arbeid, men masse god smak! Den er en klassiker som mange har gitt ut oppskrift på, men Tantemat vil likevel ta den med på bloggen, siden den er så enkel og lettvint og nydelig på smak. Den kan rett og slett aldri bli feil, og den er dessuten praktisk når du skal lage en forrett til flere personer. Laksen kan skjæres opp og legges på tallerkenene noen timer før du skal servere den, og så er det bare å ha på olje, salt, sitrus og krydder like før servering. Med andre ord, veldig praktisk for en travel vertinne! Bare husk å dekke tallerkenene tett med plastfolie før du setter dem i kjøleskapet for oppbevaring frem til bruk.

Denne forretten bør serveres kjøleskapskald, siden den fort blir temperert når den settes på bordet.

 

 

LAKSECARPACCIO MED SITRUS OG ROSEPEPPER

TID: 15-20 minutter

Til 4 personer

 

Du trenger:

 

 

  • 200 gr laksefilet, Salma eller tilsvarende, eller en vanlig skinn- og benfri filet (50 gr pr. person)
  • Flaksalt (Tantemat bruker her sort flaksalt fra Island, men du kan bruke et hvilket som helst flaksalt)
  • Nykvernet, sort pepper
  • Rosepepper
  • Extra virgin olivenolje (bruk den beste du har!)
  • 2 sitroner
  • 2 lime

 

 

Slik gjør du:

Skjær enden av sitron og lime og del hver opp i åtte båter. Fjern alle stener og skjær bort den hvite hinnen inn mot midten slik at de blir fine og «rene». Ta av et par båter av hver til å presse over laksen på tallerkenene og spar resten til servering.

Skjær laksefileten i 2-3 mm tykke skiver (se TIPS nederst i innlegget om hvordan du enklest kan skjære den opp i tynne, fine skiver).

Fordel lakseskivene på fire tallerkener, press over litt sitron og lime og strø over litt flaksalt og nykvernet pepper samt rosepepper. Ringle over litt av din beste olivenolje til slutt.

Legg en båt av hver av sitron og lime på tallerkenen, og så er carpaccioen klar for servering!

Sett frem båter av lime og sitron, olivenolje, flaksalt, pepper og rosepepper på bordet.

Denne forretten er aller best når den serveres sammen med en tørr og mineralsk Chablis, eller eventuelt en blek/kobberfarget rosevin fra Provence. Hemmeligheten med det hele er at hver enkelt skal smake seg frem til den perfekte kombinasjon av mat og vin ved å tilsette mer sitrus, salt, pepper og olje etter egen smak. Morsomt i seg selv, og en fryd for ganen!

 

Vel bekomme!

 

 

 

 

TIPS: Når du skal skjære laksefilet i tynne skiver er det en fordel at laksen har vært fryst først og ennå ikke er helt tint når du skal skjære den opp, da er det enklere å få til tynne og fine skiver. Bruk gjerne en kniv med tynt knivblad for å få et godt resultat. Skivene vil raskt tine når du legger dem utover tallerkenen.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *