HomeHovedretter Kyllingsalat med nektariner og mild sennepssaus

Kyllingsalat med nektariner og mild sennepssaus

Posted in : Hovedretter, Kjøtt, Kylling/høne/kalkun on by : tantemat Stikkord: , , , , , , , , , , , , ,

Salater hører sommeren til, og helst med sesongens ferske grønnsaker! Protein trenger man også i en salat for at den skal bli mettende, og kylling er noe alle liker. I denne salaten bruker Tantemat kyllingbryst som deles opp i mindre biter og stekes med krydder, men om du vil gjøre det mer lettvint kan du bruke ferdigkjøpt grillet kylling istedet.

Det finnes mange oppskrifter på kyllingsalat, men det spesielle med denne er at den inneholder nektariner. Ikke så vanlig, men sødmen og fruktigheten til nektarin går faktisk veldig godt til det lyse kyllingkjøttet!

I denne kyllingsalaten er det krutonger, men du kan selvfølgelig også ha ferskt brød av noe slag ved siden av, som for eksempel loff, baguette, ciabatta eller focaccia.

Det er en fordel å lage dressingen til salaten og den milde sennepssausen først, slik at de kan stå og smaken får utviklet seg. Derfor får du også oppskriftene på olje- og eddikdressing og den milde sennepssausen før oppskriften på selve salaten. Lag dem gjerne allerede dagen før og sett dem i kjøleskapet til du skal bruke dem. Forøvrig passer den milde sennepssausen også perfekt til stekt laks!

 

 

 

KYLLINGSALAT MED NEKTARINER OG MILD SENNEPSSAUS

TID: Ca. 60 minutter

Til 4-6 personer

 

OLJE- OG EDDIKDRESSING:

 

Du trenger:

 

 

 • 1  ss hvitvinvinseddik
 • 1 ss heggeblomsteddik (Se Heggeblomsteddik. Hvis du ikke har selvlaget heggeblomsteddik kan du istedet ta 1/2 ss til av hvitvinseddiken du bruker)
 • 2 ss god olivenolje
 • 1/4 ts salt
 • 1/4 ts sort pepper
 • 1 klype sukker

 

Slik gjør du:

Visp alle ingrediensene til dressingen godt sammen. Smak om du vil ha i mer av noe. Dressingen skal være ganske mild, men likevel ha en liten sting av syre fra eddiken som ettersmak.

 

 

MILD SENNEPSSAUS

 

Du trenger:

 

 

 • 2 dl rømme
 • 1/2 dl majones
 • 2 ss Dijonsennep
 • 3 ss flytende honning
 • 1/2 ts nykvernet, sort pepper
 • 1/4 ts salt

 

Slik gjør du:

Bland alle ingrediensene godt sammen og sett dressingen kaldt til du skal spise.

 

 

 

 

KYLLINGSALAT

 

Du trenger:

 

 

 • 2-4 kyllingbryst, 700-800 gr
 • 1-2 ts salt
 • 1 ts sort pepper
 • 2 ts knust, tørket estragon
 • 3-6 ss Cocosa-olje (eller smør eller olje) til å steke i
 • (Hvis du vil gjøre denne salaten enda mer lettvint, kan du kjøpe ferdig grillet, hel kylling og dele den opp i mindre biter istedenfor å steke kyllingbryst).
 • 1 isbergsalat
 • 1 pk blandet salat eller babyspinat (65 gr)
 • 2 nektariner
 • 2 røde spisspaprika
 • 1 liten purreløk
 • 1 pk sukkererter (150 gr)
 • 2 stilker stangselleri
 • 1 avocado
 • 2 røde chili (kan sløyfes)
 • 1-2 never krutonger
 • Blader av blomkarse, sitronmelisse og/eller kruspersille, hvis du har

 

 

Slik gjør du:

Skjær kyllingfiletene i mindre biter/strimler og krydre dem med salt, pepper og estragon.

 

 

Ha fett i en stekepanne og stek kjøttet på begge sider ved noe over middels varme. Kyllingkjøtt bør være gjennomstekt, så de trenger inntil et par minutter på hver side. Prøv ved å dele opp noen og se om de er gjennomstekt. Legg dem over på et ildfast fat etter hvert som de blir ferdig. Etterfyll med fett i stekepannen hvis den blir tørr. Hvis det er fett igjen i stekepannen når kjøttet er ferdig stekt kan du tømme det over kjøttet i det ildfaste fatet til slutt. Du kan holde kyllingkjøttet varmt i stekeovnen på 50ºC om du vil ha det lunt i salaten, men det kan også godt være avkjølt.

Hvis du bruker en hel, ferdig grillet kylling, må kjøttet fjernes fra bena og deles opp i passe biter.

Rens sukkerertene og gi dem en rask varmebehandling ved enten å såvidt surre dem i litt smør og en klype sukker i en kasserolle i 1 minutt, eller kok opp vann og legg sukkerertene oppi og la dem få et kort oppkok før du avkjøler dem i iskaldt vann etterpå.

Skyll all salat godt og kjør i salatslynge eller klapp tørr med papirhåndkle. Riv store salatblader i mindre biter. I denne salaten er det kjempegodt med blader av blomkarse, sitronmelisse og/eller persille, om du har det. Hvis ikke, går det også bra uten!

Skyll og tørk alle grønnsakene godt før du skjærer dem opp.

Rens paprika for frø og hinner og skjær i mindre biter. Del nektarinene i tynne båter. Skjær purreløken i tynne ringer. Rens avocado og del opp i mindre biter. (Se Hvordan skrelle avocado på en enkel måte). Fjern frø fra chili og skjær dem opp i tynne strimler.

Prøv å trekk de tykkeste trådene av stangsellerien og skjær den deretter i tynne skiver.

 

 

Bland alle ingrediensene til salaten, utenom kjøttet og krutongene, og bland inn olje- og eddikdressingen. Bland inn kyllingkjøttet til slutt og legg salaten over på et serveringsfat. Fordel krutongene utover salaten på serveringsfatet. Hvis de blandes inn i salaten sammen med det andre vil de raskt bli myke, og det vil vi helst unngå!

Server kyllingsalaten med den milde sennepssausen ved siden av, og ha annen type ferskt brød i tillegg, om du vil det! Så er det bare å nyte en sommerlig salat!

 

Vel bekomme!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *