Rabarbrakompott til kjøtt

Posted in : Chutney/kompotter/marmelade/syltetøy/geléer/sirup/sursylting, Tilbehør on by : tantemat Stikkord: , , , , , ,

Er du så heldig å ha rabarbra i hagen bør du prøve denne rabarbrakompotten! Tantemat fant oppskriften i Matkortklubben for mange år siden og har laget den mange ganger. Den er lettvint å lage siden den skal bakes i ovnen istedenfor kokes, og med sin kombinasjon av syre og sødme går den godt til både svinekjøtt og vilt. Det er heller ingenting i veien for å prøve den til ost.

 

 

RABARBRAKOMPOTT TIL KJØTT

TID: 25-30 minutter

Gir ca. 3 dl kompott

 

Du trenger:

 

 

  • 400 gr rabarbra
  • 6 hele nelliker
  • 1/2 kanelstang
  • 1 lite stykke tørket ingefær
  • 85 gr sukker
  • Smør til å smøre det ildfaste fatet med

 

Slik gjør du:

Sett stekeovnen på 225ºC.

Smør et ildfast fat, ca. 20 x 30 cm.

Skyll og rens rabarbraen og skjær den i ca. 0,5 cm stykker. Legg rabarbrastykkene utover bunnen av det ildfaste fatet og fordel krydderne utover. Dryss sukkeret jevnt utover til slutt.

 

 

Dekk fatet med aluminiumsfolie, sett det på midterste rille i ovnen og la det bakes i 15 minutter eller til rabarbraen er mør.

Ta fatet ut av ovnen og la det avkjøles helt før du fjerner krydderne.

 

 

Rør kompotten godt sammen og fyll den på et rent glass. Sett på et tett lokk og oppbevar i kjøleskap eller fryser.

Server den til svinekjøtt eller vilt, eller prøv den til ost.

 

Vel bekomme!

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *