19 juli, 2017
Rabarbrakompott til kjøtt
Posted in : Chutney/kompotter/marmelade/syltetøy/geléer/sirup/sursylting, Tilbehør on by : tantemat Stikkord: ingefær, kanel, nellik, ost, rabarbra, svinefilet, tilbehør
Er du så heldig å ha rabarbra i hagen bør du prøve denne rabarbrakompotten! Tantemat fant oppskriften i Matkortklubben for mange år siden og har laget den mange ganger. Den er lettvint å lage siden den skal bakes i ovnen istedenfor kokes, og med sin kombinasjon av syre og sødme går den godt til både svinekjøtt og vilt. Det er heller ingenting i veien for å prøve den til ost.
RABARBRAKOMPOTT TIL KJØTT
TID: 25-30 minutter
Gir ca. 3 dl kompott
Du trenger:
- 400 gr rabarbra
- 6 hele nelliker
- 1/2 kanelstang
- 1 lite stykke tørket ingefær
- 85 gr sukker
- Smør til å smøre det ildfaste fatet med
Slik gjør du:
Sett stekeovnen på 225ºC.
Smør et ildfast fat, ca. 20 x 30 cm.
Skyll og rens rabarbraen og skjær den i ca. 0,5 cm stykker. Legg rabarbrastykkene utover bunnen av det ildfaste fatet og fordel krydderne utover. Dryss sukkeret jevnt utover til slutt.
Dekk fatet med aluminiumsfolie, sett det på midterste rille i ovnen og la det bakes i 15 minutter eller til rabarbraen er mør.
Ta fatet ut av ovnen og la det avkjøles helt før du fjerner krydderne.
Rør kompotten godt sammen og fyll den på et rent glass. Sett på et tett lokk og oppbevar i kjøleskap eller fryser.
Server den til svinekjøtt eller vilt, eller prøv den til ost.
Vel bekomme!