HomeDrikke Eplejuice med gulrøtter, appelsin og ingefær

Eplejuice med gulrøtter, appelsin og ingefær

Posted in : Drikke, Fruktsaft/bærsaft on by : tantemat Stikkord: , , , , , , , , , , , ,

Denne juicen er en ordentlig sommerdrikk! Grønne epler og lime gir den syrligheten som trenges når du har behov for noe å slukke tørsten med i varmen, og gulrøtter, appelsin og ingefær gir deilig smak! Dessuten går den inn under kategorien «rawfood», for her er det ingen varmebehandling. Og det beste av alt er at den heller ikke er tilsatt sukker. Vil du ha den søtere får du heller vurdere å tilsette et naturlig søtningsstoff, som for eksempel Stevia, som ikke gjør noen forskjell for blodsukkeret og heller ikke inneholder kalorier, eller du kan gå for honning, det er opp til deg!

Denne juicen er ganske rask å lage hvis du har en god mikser eller smoothiemaskin. Hvis du ser på TIPS til slutt i dette innlegget, får du også forslag til hva du kan gjøre med fruktmassen som blir igjen etter at juicen er silt fra.

Tantemat har brukt blå farris som væsketilsetning i denne juicen, men vanlig kaldt vann fra springen kan du også bruke. Den vil da bare bli litt mindre frisk i smaken.

 

 

EPLEJUICE MED GULRØTTER, APPELSIN OG INGEFÆR

TID: 45-60 minutter

Gir ca. 1,5 liter juice

 

Du trenger:

 

 

  • 6 syrlige, grønne epler (ca. 1 kg)
  • 4 mellomstore gulrøtter (ca. 300 gr) (helst nye gulrøtter, som har mer sødme)
  • 1 stor, søt appelsin
  • 1 lime, saften,  ca. 0,5 dl
  • 15 gr fersk ingefær
  • 1,5 liter blå farris (eller bruk vann)

Eventuelt isbiter i tillegg til eller i stedet for endel av farrisen/vannet, hvis du vil ha den kald med en gang. Ellers kan du sette juicen noen minutter i fryseren for å kjøle den ned før du skal drikke den.

 

Slik gjør du:

Fjern blomst, stilk og kjernehus fra eplene og del dem opp i mindre biter. Skrell gulrøttene og skjær dem i tynne skiver. Rens appelsinen for skall og steiner og del den opp i mindre biter. Skrell ingefær og finhakk den. Press saften fra lime. Ha alle bitene av epler, gulrøtter, appelsin og ingefær samt limesaft og blå farris (eller vann) i en mikser eller smoothiemaskin …….

 

 

og kjør i noen minutter, til massen er så fin som mulig.

Sil massen gjennom en fin sikt og la den få stå og renne av seg. Rist litt på silen innimellom, så du får ut all juicen.

 

 

Dette er en ganske stor oppskrift, så det kan hende at du ikke kan kjøre mer enn halvparten i mikseren/smoothiemaskinen om gangen.

 

 

Nyt den sunne juicen kald, og med god samvittighet!

 

 

Vel bekomme!

 

 

 

TIPS: Når man har silt juicen fra er det fremdeles gode vitaminer og mineraler og ikke minst fiber i den massen som er igjen, og den bør derfor ikke kastes. Tantemat bruker å blande den med vaniljeyoghurt eller kesam og ha på granola samt hakkede nøtter og spise til frokost eller som mellommåltid. Den er også fin å ha i en smoothie. Kjempegodt og sunt! Et annet tips kan være å ha noe av massen i brøddeig eller i muffinsrøre. For miljøets og egen økonomis skyld bør vi ikke kaste mat, så prøv deg frem, og kanskje finner du en annen smart måte å bruke den på? Legger du over plastfolie holder den seg mange dager i kjøleskapet, eller du kan fryse den ned i mindre pakninger.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *