HomeTilbehør Salater Lun potetsalat med reddiker, vårløk og sennepsdressing

Lun potetsalat med reddiker, vårløk og sennepsdressing

Posted in : Salater, Tilbehør on by : tantemat Stikkord: , , , , , , , , , , ,

I sommersesongen smaker det godt med en lun potetsalat basert på små nypoteter, og ved å putte i noen freshe, nye grønnsaker fungerer det nesten som en grønn salat samtidig. Denne passer utmerket til kjøtt av forskjellig slag, som for eksempel en indrefilet, som Tantemat har brukt den til, eller du kan servere den til annet stekt eller grillet kjøtt, pølser eller burgere. Den gjør seg dessuten godt på en buffet hvor du kan ha forskjellige typer kjøtt, salater, grønnsaker og annet.

Med reddiker og vårløk får du det sprø inn i salaten, og med litt chili i får den også litt sting. Ønsker du ikke det, er det bare å utelate chilien. Sennepsdressingen gir salaten god smak og karakter, og når potetene blandes med dressingen mens de ennå er varme trekker de bedre til seg smaken.

Dressingen kan lages i god tid i forveien, gjerne dagen før, slik at smaken får utviklet seg, derfor kommer oppskriften på den først. La den stå i kjøleskapet til du skal bruke den.

Vanligvis lager Tantemat oppskrifter til 4 personer, men denne er til 2. Skal du lage til flere, er det selvfølgelig bare å oppskalere oppskriften.

 

 

 

POTETSALAT MED REDDIKER, VÅRLØK OG SENNEPSDRESSING

TID: 30-45 minutter (litt avhengig av hvor mye tid du bruker på skrubbing og koking av potetene).

Til 2 personer

 

SENNEPSDRESSING

 

Du trenger:

 

 

 • 6 ss god, extra virgin olivenolje
 • 1 ss hvitvinseddik
 • 1 ss heggeblomsteddik (hvis du ikke har Heggeblomsteddik tar du istedet 1/2 ss mer av hvitvinseddiken du bruker)
 • 2 ss fransk, usøtet sennep, gjerne grov (for eksempel Fallot eller Dijon)
 • 2 ss flytende honning
 • 1/4 ts salt
 • 1/2 ts hvitpepper, helst nykvernet

 

Slik gjør du:

Bland alle ingrediensene og visp dem godt sammen. Smak om du vil ha i mer av noe, dressingen skal være litt «sennepsskarp», men samtidig ha sødme fra honningen. Ikke vær redd for at det blir for mye smak, husk at den dempes endel når du blander dressingen med salaten. Dekk den til og sett den i kjøleskapet til du skal bruke den.

 

 

 

 

 

POTETSALAT MED REDDIKER OG VÅRLØK

 

Du trenger:

 

 

 • 500 gr nypoteter (du kan også bruke små mandelpoteter)
 • 3 vårløk
 • 5 reddiker
 • 1 stilk stangselleri
 • 1 rød chili (kan sløyfes)

 

 

Slik gjør du:

Skrubb potetene godt og kok dem møre. Hvor lang tid de trenger avhenger litt av typen potet, men beregn ihvertfall 15 minutter. Tøm av vannet og damp dem tørre. La dem avkjøles så mye at du kan håndtere dem, og del dem opp i mindre biter like før du skal blande dem med dressingen og de andre ingrediensene.

Skyll de andre grønnsakene til potetsalaten godt. Skjær vårløken opp i ca. 0,5 cm biter og reddiken i tynne skiver. (Se TIPS til slutt i dette innlegget angående hvordan du kan få reddikskivene ordentlig sprø). Riv av de groveste trådene på stangsellerien og skjær den i tynne skiver. Fjern frøene fra chilien og skjær den opp i tynne strimler.

Ha oppdelte poteter i en stor bolle og bland forsiktig inn sennepsdressingen. Er du for hardhendt kan potetbitene bli knust og grøtete, og det vil vi helst unngå. Bland så forsiktig inn de andre ingrediensene.

Legg potetsalaten opp på et fat og pynt med for eksempel persilledusker og blader fra blomkarse, og nyt den gjerne til en filet.

 

Vel bekomme!

 

 

 

 

TIPS: Hvis du ønsker så sprø skiver som mulig av reddiken, skal du legge dem i en bolle med vann og isbiter og la dem stå i kjøleskapet en stund før du bruker dem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *