1 august, 2017
Enkel vinaigrette med balsamicoeddik

En salat trenger en vinaigrette til å få frem smaken av ingrediensene, selv om du skal ha en dressing, pesto eller lignende ved siden av i tillegg. Den du her får oppskrift på er basisversjonen, og består av syre (balsamicoeddik), olje, salt, pepper og en klype sukker. Enklere kan det ikke bli! Den gjør seg godt til helt enkle, grønne salater, eller til grønne salater med bær og/eller frukt i, for eksempel jordbær, mango eller nektarin.
ENKEL VINAIGRETTE MED BALSAMICOEDDIK
TID: 3-4 minutter
Du trenger:
- 1 ss balsamicoeddik
- 2-3 ss god, extra virgin olivenolje
- 1/4 ts salt
- 1/4 ts nykvernet sort pepper
- 1 klype sukker
Slik gjør du:
Bland alle ingrediensene godt sammen. (Se TIPS under). Smak til om du vil ha i mer av noe. Dressingen skal ha litt skarphet fra eddiken, men samtidig ha sødme i ettersmaken.
TIPS: Et godt tips er å lage mer vinaigrette enn du trenger, og så kan resten oppbevares i kjøleskapet til neste gang. Ha den gjerne i et glass med lokk, så er det enkelt å riste den sammen før bruk! Husk bare at en vinaigrette skal blandes i salaten kun like før servering, siden salaten raskere vil «falle sammen» etter at vinaigretten er blandet inn!