HomeHovedretter Stekt kylling med Wroclaw-salat

Stekt kylling med Wroclaw-salat

Posted in : Hovedretter, Kjøtt, Kylling/høne/kalkun on by : tantemat Stikkord: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Stekt kylling er godt og lettvint året rundt, men lyst og lett som kjøttet er, synes Tantemat at det passer ekstra godt i den lyse årstiden. Servert med en god salat ved siden av, blir det perfekt sommermat! Ideen til den spesielle salaten som du her skal få oppskrift på, fikk Tantemat under en tur til Wroclaw i Polen i vår. Den ble servert på en koselig hotellrestaurant i gamlebyen, og Tantemat falt helt for kombinasjonen av forskjellige salatblader, urter og frukt. Frukten gjør at salaten heller mot det sødmefylte, noe som gjør den litt annerledes, men veldig god, og bruk av forskjellige typer salat og urter gir mange spennende smaker. Når det gjelder urtene, er det bare å bruke de typene du har for hånden, egenproduserte eller kjøpt friske.

Som vanlig er det lurt å lage vinaigretten til salaten først, gjerne dagen før, slik at den kan stå og smaken får utviklet seg. Vinaigretten som passer til Wroclaw-salaten finner du ved å klikke på lenken: Enkel vinaigrette med balsamicoeddik.

Forberedelsene til salaten, som å rense og dele opp ananasen og granateplet, kan du også gjøre i god tid, om du ikke kjøper dem ferdig renset. Deretter kan du brune kyllingen i stekepannen før den skal inn i stekeovnen for baking, og mens den står der lager du salaten. Pastaen kan du koke mens kyllingen hviler etter ovnsbakingen. Det finnes så mange typer god pasta, så bruk den du selv liker best.

Ved siden av kyllingen og salaten passer det godt med pesto, og ønsker du å lage den selv kan du finne oppskrift på forskjellige typer ved å søke på «pesto» på Tantemat. Det er ganske enkelt å lage, og om du ikke spiser opp alt kan resten stå i kjøleskapet til senere bruk. Det går også helt greit å bruke ferdig kjøpt pesto, om du foretrekker det.

 

 

 

STEKT KYLLING MED WROCLAW-SALAT

TID: 50-120 minutter (Litt avhengig av om du kjøper frisk ananas og granateple og renser og deler opp selv, eller om du kjøper ferdig renset).

Til 4 personer

 

 

KYLLINGEN OG SALATEN

 

Du trenger:

 

 

 • 600-800 gr kylling brystfilet (150-200 gr pr. person)
 • 2 ts sort pepper, helst nykvernet
 • 2 ts salt
 • 3 ts tørket, knust estragon
 • 2-3 ss smør til å brune dem i
 • 1/2-1 Crispisalat (avhengig av størrelsen. Til 4 personer trenger du ca. 200 gr)
 • 1 pose Feldsalat mix (65 gr)
 • 200 gr jordbær (ca. 1/2 kurv)
 • 2-3 stilker vårløk
 • 150 gr grønne, stenfrie druer
 • 150 gr blå, stenfrie druer
 • 100 gr ananas (ferdig renset. Du kan også bruke ananas fra boks, men da får salaten mer sødme enn om du bruker frisk ananas)
 • 1 dl granateplekjerner (tilsvarer ca. halvparten av det du får ut av et granateple. Det du ikke bruker holder seg i kjøleskapet noen dager. Det er også mulig å få kjøpt granateplekjerner ferdig renset)
 • 2 røde chili (kan sløyfes)
 • Blader fra urter eller blomster, for eksempel persillekvaster, blader fra sitronmelisse, blomkarse, ringblomst eller basilikum. Har du spiselige blomster kan du også bruke det

 

 

STEKING AV KYLLINGFILETEN

 

Slik gjør du:

Sett stekeovnen på 180ºC.

Krydre filetene på begge sider med pepper, salt og estragon og brun dem raskt på begge sider i smør i en godt varm stekepanne. Legg dem over i et ildfast fat og kok ut stekepannen med ca. 1/2-1 dl vann. Å koke ut stekepannen vil si at du tømmer vannet i stekepannen etter at filetene er tatt ut og lar det koke nesten helt inn, samtidig som du skraper langs bunnen av stekepannen med en tresleiv. Da får du med all den gode smaken som sitter i stekepannen! Hell denne kraften over filetene i det ildfaste fatet og sett det på midterste rille i stekeovnen. La filetene bakes i 25 minutter. Ta dem  ut og la dem hvile i 10-15 minutter før du skjærer dem i fine skiver. Husk å koke pastaen pastaen mens filetene hviler seg, så er begge deler ferdig for servering samtidig.

 

 

SALATEN

 

Slik gjør du:

Skyll begge salattypene godt og kjør dem i salatslynge eller rist av så mye vann som mulig. Riv crispisalaten i mindre biter. Plukk blader fra urter du har tilgjengelig (persille, basilikum, blomkarse, ringblomst eller andre) og skyll dem. Har du spiselige blomster kan du også bruke det.

Skrell ananas og del opp i mindre biter. Ta kjernene ut av granateplet.

Del jordbærene i fire og druene i to. Rens chili for frø og del opp i tynne strimler. Skjær vårløken opp i 0,5-1 cm biter.

 

 

Bland alle ingrediensene til salaten og rør inn dressingen. Legg salaten opp på et fint serveringsfat.

 

 

Del kyllingen opp i fine skiver og server den med salaten, pasta og en god pesto, og så er det bare å nyte en sunn og deilig sommermiddag!

 

 

Vel bekomme!

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *