HomeIngredienser fra naturen Smørstekte kantareller

Smørstekte kantareller

Posted in : Ingredienser fra naturen, Sopp, Sopp, Tilbehør on by : tantemat Stikkord: , , ,

Gjennom sommeren og høsten er det mye godt å plukke med seg fra skog og mark! Tantemat elsker sopp, men det er mange typer av dem og bruksområdene er forskjellig. Kantarellen er nok den som de fleste kjenner og plukker, og den er både god og anvendelig. Den passer perfekt som tilbehør til kjøtt, men selvfølgelig kan den også brukes til mye annet enn det. Søk på «kantareller» på Tantemat, så finner du forskjellige oppskrifter.

Kantareller har en delikat og fin smak som bør fremheves, og å smørsteke dem er den enkleste måten å gjøre det på. Litt salt, pepper og sitronsaft er alt som trenges for å få frem den gode smaken, og om du ønsker det kan du ha i litt persille til slutt.

Selve tilberedningen er rask. Det som kan ta noe tid er rensingen og forvellingen som du må gjøre først. På slutten av dette innlegget kan du lese om rensing og forvelling, under TIPS.

 

 

SMØRSTEKTE KANTARELLER:

TID: Ca. 10 minutter

Til 4 personer 

 

Du trenger:

 

 

  • 300 gr ferdig forvellede kantareller (= ca. 600 gr ferske) (Se TIPS)
  • 2 ss smør til å steke i
  • Ca. 1 ss presset sitronsaft
  • Ca. 1/2 ts salt
  • Ca. 1/2 ts nykvernet, sort pepper
  • Eventuelt hakket, fersk persille (du kan også bruke frossen persille fra fryseren) om du ønsker det

 

Slik gjør du:

Smelt smøret i stekepannen på noe over middels varme og stek de ferdig forvellede kantarellene i noen minutter til de har trukket til seg mesteparten av smøret og er godt gjennomvarme. Rør innimellom. Smak til med salt, pepper og sitronsaft, rør rundt og la det steke i ca. 1/2 minutt. Til slutt rører du inn hakket persille, om du ønsker det, og kantarellene er klar for servering!

Nedenfor ser du bilde av smørstekte kantareller, servert til kalvestek med fløtesaus (se lenken: Ovnsbakt kalvestek med fløtesaus).

 

Vel bekomme!

 

 

 

 

TIPS: Forvelling av kantareller:

For kantareller og de fleste andre sopptyper gjelder det at de mister omtrent halvparten av vekten når de blir forvellet. Beregn derfor dobbelt så mye fersk sopp som den mengden som er angitt som ferdig forvellet i oppskriften!

Legg ferske, rensede kantareller i kald stekepanne og slå platen på nesten full varme. Det vil etterhvert komme fuktighet ut av kantarellene. (Er kantarellene veldig tørre, kan du ha 1/4 dl vann i pannen fra starten av, for å få satt igang prosessen). Når fuktigheten er helt fordampet er kantarellene klar til å brukes i oppskriften. Husk på å røre jevnlig i kantarellene inntil fuktigheten er forsvunnet, slik at de ikke setter seg fast i pannen.

 

 

Bilde av ferske, nyplukkede kantareller:

 

Bilde av forvellede kantareller:

KantarellerForvellet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *