HomeHovedretter Fisk Seigryte med løk, stangselleri og fennikel

Seigryte med løk, stangselleri og fennikel

Comments : 2 Posted in : Fisk, Hovedretter, Sei on by : tantemat Stikkord: , , , , , , ,

Til hverdags er det veldig greit å kunne lage en god middag med alle ingrediensene i samme gryte. Denne retten med sei, løk og grønnsaker er enkel å lage og i tillegg både sunn, mettende og velsmakende. Dessuten er det fint å kunne fråtse litt i årstidens nye, friske grønnsaker. Både de og fisken inneholder mye vitaminer, mineraler, fiber og annet, og det har du bare godt av!

Denne seiretten kan du servere rett fra pannen, sammen med gode, kokte poteter. Ha gjerne også en grønn pesto eller en god, extra virgin olivenolje til!

 

 

SEIGRYTE MED LØK, STANGSELLERI OG FENNIKEL

TID: 45-50 minutter

Til 4 personer

 

Du trenger:

 

 

 • 800 gr seifilet uten skinn og ben
 • 2-3 purre
 • 3-4 små, nye rødløk eller 2-3 større
 • 1 fennikel
 • 4 stilker stangselleri
 • (grønnsakene over skal tilsammen være ca. 1 kg)
 • 2 båter hvitløk
 • 1 fiskebuljongterning
 • 4 ss nypresset sitronsaft
 • 1 + 1 ts salt
 • 1-1,5 ts sitronpepper
 • 1 ts hvitpepper
 • 50 gr smør

 

Slik gjør du:

Skyll og rens alle grønnsaker.

Skjær purreløken opp i 0,5 cm biter og del rødløken opp i terninger. Bruker du ny rødløk kan du ta med de grønne stilkene også, hvis de er fine. Del fennikel opp i tynne biter, som vist på bildet under. Ta vare på de grønne «duskene» til pynt hvis de er fine og sett dem i vann. Skjær stangselleri i tynne skiver. (Se TIPS nederst i dette innlegget angående oppdeling av fennikel og stangselleri). Finhakk hvitløken.

 

 

Smelt smøret i en vid panne eller kasserolle på middels varme. Ha i alle de oppdelte grønnsakene og la dem surre på middels varme, under omrøring, i 3-5 minutter, til de begynner å bli blanke og falle sammen.

Strø over sitronpepper pluss 1 ts salt, smuldre fiskebuljongterningen over og bland godt. Del seifileten opp i passe porsjonsstyker og legg dem utover på toppen av grønnsakene. Fordel sitronsaften over fiskestykkene og krydre med resten av saltet og hvit pepper.

 

 

Legg lokk på pannen og gi det hele et oppkok. Senk så varmen og la det såvidt småputre under lokk i 15-20 minutter, til fisken er hvit og gjennomkokt.

 

 

Hakk de grønne «duskene» fra fennikelen og strø det over. Har du hakket gressløk kan du strø det over også, for mer smak og farge. Pynt gjerne med friske blomster og blader, hvis du har. Her har Tantemat brukt blomkarse, men ringblomst vil også passe.

Server straks, med gode, kokte poteter, gjerne nypoteter, om du har det. Og glem ikke å sette frem salt- og pepperkvern så hver enkelt kan krydre på egen tallerken. En grønn pesto eller en god, extra virgin olivenolje til kan absolutt anbefales!

 

Vel bekomme!

 

 

 

 

TIPS: Fennikel er litt hardere enn de andre grønnsakene i denne retten og trenger derfor egentlig litt lengre varmebehandling enn dem, men hvis du skjærer den i tynne skiver, ca. 2 mm, så vil den bli ferdig samtidig med de andre.

Stangselleri kan ha grove «tråder» på utsiden som du kan forsøke å dra av, men om du ikke får det til, hjelper det å skjære den i 2-3 mm tynne skiver, sånn at du ikke merker den grove strukturen.

2s COMMENTS

2 thoughts

 • Elin Holand
  september 20, 2017 at 3:08 pm

  Ser for meg at dette kan bli en god variant av seifileten, ettersom det oftest blir seibiff med løk hos oss.
  Flink er du??

  • tantemat
   september 21, 2017 at 2:05 pm

   Hei, Elin! Seibiff med løk er kjempegodt, men det gjør seg med en forandring også. Ellers kan denne seioppskriften varieres med å ta mer eller mindre av forskjellige typer løk, også vårløk, selv om det ikke er nevnt spesielt i denne oppskriften. Lykke til! Hilsen Tantemat

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *