HomeFROKOST Mettende frokost med havregryn, frø og nøtter

Mettende frokost med havregryn, frø og nøtter

Posted in : FROKOST, Gryn on by : tantemat Stikkord: , , , , , , , , , , ,

Det er viktig å starte dagen med en god frokost, slik at du kan yte ditt beste både mentalt og fysisk. Og ved å gjøre alt klart allerede kvelden før, sikrer du at du i en hektisk morgenstund får i deg de sunne og gode næringsstoffene som gjør at du kan holde det gående minst frem til lunsj!

Her får du oppskrift på en kjempegod og mettende frokost som du raskt kan blande sammen om kvelden og sette i kjøleskapet, og så er det bare å ta den ut og spise neste morgen. Med havregryn, nøtter og frø får du i deg både vitaminer, mineraler, fiber og sunt fett, og med noen gode rosiner i får du også litt søt smak. Velger du Styrk, som Tantemat bruker, får du alle melkens gode innholdsstoffer, uten melkefettet. Om du vil kan du bruke syrnede melkeprodukter istedet, og om du foretrekker mandelmelk, så blir denne frokosten vegansk. Det er opp til deg!

Når det gjelder rosiner, kan de byttes ut med annen tørket frukt, for eksempel aprikoser eller svisker, og typen nøtter kan du også variere. Hakkede pekannøtter, pistasjnøtter, hasselnøtter eller mandler smaker også godt og gir sunt fett og god smak. Om du vil kan du også, både for smak, farge og sunnhet, legge på ferske bær eller frukt like før du skal spise. Hva du har på, kan du variere etter årstid og hva du har tilgang til. Har du ferske, egenplukkede bær, er det supert! Prøv deg frem til du finner en blanding du trives med, og varier når du føler behov for det! Har du lyst til å være ekstra sunn, kan du bruke bare økologiske ingredienser!

Mengdene i denne oppskriften er basert på hva Tantemat synes er passende for å bli mett. Synes du denne porsjonen er for liten eller for stor, er det bare å justere mengden etter hva som passer for deg. Hovedsaken er at du får i deg gode og mettende ingredienser som holder frem til lunsj, tilpasset etter ditt aktivitetsnivå!

 

 

 

METTENDE FROKOST MED HAVREGRYN, FRØ  OG NØTTER

TID: 2-3 minutter

Til 1 person

 

Du trenger:

 

 

  • 1 ss knuste linfrø
  • 1 ss solsikkefrø
  • 5 valnøttkjerner
  • 1 ss rosiner
  • 5 ss havregryn
  • 1,5-2 dl Styrk

 

Slik gjør du:

Del opp valnøttene i mindre biter. Bland havregryn, frø, nøtter og rosiner i en bolle og bland inn melken til slutt.

 

 

Dekk til med plastfolie og la stå i kjøleskapet natten over. I løpet av natten vil alt svelle i melken, og det blir nesten som å spise en fersk grøt.

Neste morgen er det bare å ta frem frokosten fra kjøleskapet og nyte en god, mettende og sunn start på dagen!

 

Vel bekomme!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *