HomeTilbehør Grønnsaker Ovnsbakte tomater

Ovnsbakte tomater

Posted in : Grønnsaker, Tilbehør on by : tantemat Stikkord: , , , , , , , ,

Tantemat er veldig glad i tomater, og bruker dem gjerne ovnsbakt. Varmebehandlingen får frem den deilige sødmen i tomatene, og den gjør også lykopenet i tomatene mer biotilgjengelig for oss, det vil si at kroppen lettere tar opp denne antioksidanten, særlig når de tilberedes med olje. I det hele tatt er tomater bra for oss på så mange måter, så søk på Google og du vil få opp mye interessant informasjon om tomater og hvorfor det er sunt for oss. Altså ingen grunn til ikke å spise mye av det!

Heldigvis er det gode tomater å få kjøpt i butikken, men dyrker du dine egne tomater smaker de enda bedre. Og du kan godt bruke dem selv om de er sprukne eller om de ikke er blitt helt røde. De kommer til å smake himmelsk uansett! Hvis du baker en blanding av kjøpte og egendyrkede tomater, som Tantemat har gjort, vil du godt kjenne forskjellen på dem. Dine egendyrkede vil ha mye mer smak og sødme enn de kjøpte, og varmebehandlingen bare understreker dette!

Disse ovnsbakte tomatene passer som hånd i hanske til Tantemats Ovnsbakte lammekoteletter med hvitløk, men du kan bruke dem til andre ting også. Prøv dem for eksempel til stekt, hvit fisk, det vil også gå utmerket!

Denne oppskriften er til 2 personer, så øk mengdene om du skal servere til flere!

 

 

OVNSBAKTE TOMATER

TID: 5 minutter + 1 time i stekeovnen

Til 2 personer

 

Du trenger:

 

 

  • 300 gr små, søte tomater
  • 2 + 2 ss god olivenolje
  • 2 ss balsamicoeddik, gjerne en type med sødme
  • 1 klype sukker
  • 1 ts salt, gjerne flaksalt
  • 1/2 ts sort pepper, helst fra kvern
  • 1 ts timian

 

Slik gjør du:

Sett stekeovnen på 130ºC.

Fordel 2 ss olivenolje i bunnen av et ildfast fat. Legg tomatene i fatet og fordel 2 ss olivenolje, balsamicoeddik, sukker, flaksalt, pepper og timian over tomatene.

Sett fatet inn på midterste rille i stekeovnen og la tomatene bakes i 1 time. Så er de klar for servering og du kan nyte saftige og sødmefulle, bakte tomater!

Server dem gjerne til lammekoteletter eller til stekt, hvit fisk. Eller kanskje du bare kan spise dem som de er, med godt, ferskt brød til å dyppe i kraften som danner seg i stekefatet! Det blir nemlig så godt at det er nesten som å spise godteri!

 

Vel bekomme!

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *