HomeForretter Blomkålsuppe

Blomkålsuppe

Posted in : Forretter, Supper on by : tantemat Stikkord: , , , , , , , , ,

Denne blomkålsuppen er noe av det enkleste og raskeste en kan lage. Den smaker kjempegodt som den er, men om du ønsker den litt mer mettende og «pyntet» kan du drysse over baconbiter eller strimler av røkt laks og pynte med urter. Drypper du over noen dråper trøffelolje får den straks et preg av fest! Har du ikke trøffelolje kan du forsøke med en ekstra god jomfruolje i stedet, det vil også gi god smak.

Uansett er dette noe av det greieste du kan ha som forrett! Du kan lage suppen allerede dagen før du skal servere den om du ønsker det, og så er det bare å gi den et oppkok før servering. Skal du ha gjester kan du øse den opp og sette den på bordet like før du ønsker velkommen til bords. En vertinnevennlig forrett, med andre ord!

 

 

BLOMKÅLSUPPE

TID: Ca. 30 minutter

Til 6 personer som forrett, ca. 1 liter suppe

 

Du trenger:

 

 

  • 1 blomkål, ca. 600 gr ferdig renset
  • 5 dl vann
  • 1 terning hønsebuljong
  • 2,5 dl matfløte
  • 1 ts salt
  • 1/4 ts hvit pepper
  • En knivsodd kajennepepper

 

Slik gjør du:

Fjern bladverket fra blomkålen, skyll den og del den opp i små buketter. Del stilken i små biter.

Bland vann og fløte i en kasserolle og ha i buljongterningen og blomkålbitene. La det få et oppkok og rør rundt så buljongterningen løser seg opp. Legg på lokk, senk varmen og la det småkoke til blomkålen er mør, ca. 10 minutter.

Ha det over i en matmølle eller bruk en stavmikser og kjør til en fin og jevn konsistens. Varm opp til kokepunktet igjen, smak til med salt og pepper og ha i kajennepepper. Når det gjelder kajennepepper så vil smaken utvikle seg etter hvert, så vær forsiktig med å ha i mer enn en knivsodd, med mindre du ønsker en skarpere smak!

Dermed er suppen klar for servering! Som sagt er den kjempegod som den er, men det er alltid morsomt å gjøre den litt mer «pyntet» og mettende, så strø over stekte baconbiter eller noen strimler røkt laks og pynt med en urtekvast, for eksempel persille eller kjørvel. Vil du gi suppen et skikkelig festpreg kan du dryppe over litt trøffelolje til slutt, alternativt noen dråper av din beste extra virgin olivenolje!

 

Vel bekomme!

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *