HomeSNACKS OG TAPAS Snacks – chorizo- og parmesanchips og djevelske ryttere

Snacks – chorizo- og parmesanchips og djevelske ryttere

Posted in : SNACKS OG TAPAS on by : tantemat Stikkord: , , , , , , , ,

Skal du ha gjester er det alltid stilig å servere en forrett før hovedretten, men du kan også gjøre det litt mer spennende og uformelt og heller lage små snacks til å sette frem til en drink før maten som erstatning. Om du vil kan du selvfølgelig også ha både snacks før maten og forrett i tillegg, det er opp til deg! Lager du to-tre forskjellige typer har gjestene litt å velge i og noe å dempe den verste sulten med! Slik snacks er ikke vanskelig å lage, og de kan gjøres istand inntil 3-4 timer i forveien, slik at du som vert/vertinne kan bruke tid sammen med gjestene når de kommer istedenfor å måtte stå på kjøkkenet.

I dette innlegget får du oppskrift på tre forskjellige typer enkle og lettlagede snacks som de fleste vil sette pris på! De djevelske rytterne har chili gjemt inni seg, men hvis du tror det kan bli litt «tøft» for noen kan du ta en titt på TIPS til slutt i dette innlegget, der Tantemat gir deg forslag til andre måter å lage dem på.

Oppskriftene her er beregnet til 2 personer, så skal du servere til flere er det bare å øke mengden tilsvarende.

 

 

 

CHORIZO- OG PARMESANCHIPS OG DJEVELSKE RYTTERE

TID: 15-20 minutter

 

Til 2 personer

 

Du trenger:

 

 

Til Chorizochips:

8-10 stk chorizopølse i skiver

 

Slik gjør du:

Sett stekeovnen på 225ºC.

Fordel skivene av chorizopølse utover en bakepapirkledd ovnsplate. Sett platen høyt opp i stekeovnen og la dem stekes i ca. 6 minutter, til de blir mørke, men ikke brent. Ta dem ut straks de ser ut til å være passe stekt og legg dem over på kjøkkenpapir så fettet blir absorbert!

Det er vanskelig å si eksakt hvor lang steketid som trenges, det avhenger både av din stekeovn, siden stekeovner er forskjellige, og av hvilken type chorizopølse du bruker. Det kan hende du må prøve deg frem for å finne helt riktig steketid. Med riktig steketid blir chorizosnacksen sprø og god, med litt for lite tid er den fremdeles litt myk, og ved for lang steketid blir det brent snacks, og det vil man jo ikke ha, så følg godt med mot slutten av steketiden!

 

Til Parmesanchips:

8-10 ss revet parmesanost

 

Slik gjør du:

Sett stekeovnen på 225ºC.

Legg et stykke bakepapir på en ovnsplate. Fordel den revne parmesanosten utover i 8-10 små hauger, én spiseskje i hver. Flat dem ut litt, slik at de blir jevne og smelter sammen til jevnt tykke chips.

Sett bakeplaten høyt opp i stekeovnen og la dem steke til de er gylne, ca. 5 minutter. NB! Følg med slik at de ikke blir brune! Stekeovner er forskjellige, og det kan være at du må prøve deg litt frem slik at du finner den helt riktige tiden for din ovn. Straks de er ferdige tar du dem ut og legger dem på et stykke kjøkkenpapir som skal trekke til seg fettet. La dem avkjøles og server. Er de riktig stekt, blir de sprø og deilig snacks! Er de for lite stekt, vil de bli litt seige.

 

Til Djevelske ryttere:

  • 8 dadler uten sten (ferske eller tørkede)
  • 8 små biter av chili uten frø
  • 2 skiver spekeskinke delt opp i 8 like store strimler
  • 1 ss smør til å steke i
  • 8 tannpirkere uten smak

 

Slik gjør du:

 

Del chilien i to på langs og fjern frøene. Skjær små stykker av chilien slik at hver passer inni en daddel. Del hver skinkeskive i to på tvers og så i to på langs. Legg en chilibit inni hver daddel og rull daddelen inn i en skinkestrimmel. Fest enden med en tannpirker.

Smelt smøret i en stekepanne på noe over middels varme og stek dadlene slik at de får en fin, gyllen overflate. Legg dem over på et fat og la dem avkjøles.

 

Legg chorizo- og parmesanchips opp på et serveringsfat sammen med djevelske ryttere, og server som deilig følge til noe godt å drikke!

 

Vel bekomme!

 

 

TIPS: Djevelske ryttere kan lages på flere måter: Du kan bytte ut chilien inni daddelen med en mandel eller en liten kule marsipan, eller du kan droppe det og bare ha daddel med skinke rundt.

Dadlene kan byttes ut med svisker (bare husk å ta ut steinen først), og skinken kan byttes ut med baconstrimler. Hvis du velger å bruke bacon trenger den djevelske rytteren lengre steketid, for da må baconet være gjennomstekt!

Lykke til med utforskningen av forskjellige typer av djevelske ryttere!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *