HomeRESTEMAT Kremet fiskesuppe med blåskjell – restemat

Kremet fiskesuppe med blåskjell – restemat

Posted in : RESTEMAT, Supper on by : tantemat Stikkord: , , , , , , , , ,

Hvis du – som Tantemat – liker å ta vare på rester, for eksempel små eller store rester av kraft fra diverse fiskeretter, kan du lage en deilig fiskesuppe av dem. Om du ikke har nok til en hel suppe, er det bare å fylle på med vann og fiskebuljongterning til du har den mengden som trenges. Tilsett grønnsaker og fisk, og vips, så har du en deilig og mettende middag! Og god samvittighet fordi du ikke kaster mat! Har du ikke kraftrester, men likevel lyst til å lage en fiskesuppe, går det an å bruke vann og buljongterning istedet!

Tantemat bruker laksefilet i denne oppskriften, men det er ingenting i veien for at du istedet kan bruke rester av kokt fisk, hvit og/eller rød, og reker eller andre skalldyr istedenfor blåskjell. Vitsen med restemat er jo at man skal bruke det man allerede har, og det meste av fisk og skalldyr kan kombineres og ende opp som en nydelig suppe! Følg Tantemats oppskrift slik den står, eller se på den som en inspirasjon til å lage en suppe av det du har for hånden. Kanskje skaper du din egen favorittoppskrift!

Det går selvfølgelig an å bruke andre grønnsaker enn det som står i oppskriften, men kombinasjonen av fennikel, vårløk, erter, paprika og chili kan anbefales! Er du glad i hvitløk kan du tilsette det også!

 

 

KREMET FISKESUPPE MED BLÅSKJELL – RESTEMAT

TID: 40-50 minutter

Til 4 personer

 

Du trenger:

 

 

 • 1,2 liter fiskekraft (rester av diverse fiskekraft og/eller vann + buljongterning)
 • 3 dl matfløte eller kremfløte
 • 300-400 gr laksefilet (eller rester av kokt fisk, rød og/eller hvit)
 • 1 boks blåskjell (eller andre skalldyr) (200 gr). Kraften fra boksen skal også brukes
 • 1 boks knuste tomater (210 gr)
 • 1 fennikel
 • 1 rød (spiss)paprika
 • 1 rød chili (kan sløyfes)
 • 4-5 stilker vårløk
 • 350 gr frosne sukkererter
 • 1-2 ts tørket, knust estragon
 • 1-3 ss nypresset sitronsaft
 • Salt
 • Pepper
 • 2-3 ss smør
 • Evt. 1-2 terninger fiskebuljong som ekstra smakstilsetning

 

Slik gjør du:

Kutt fennikel, vårløk og paprika i små biter. Ta til side endel av den øverste, grønne delen av vårløken til å drysse over suppen ved servering. Finhakk chilien. Skjær laksefileten i 2 cm terninger. Hvis du bruker rester av kokt fisk er det bare å dele den opp i passe små biter.

 

 

Smelt smøret i en kasserolle på middels varme og surr fennikelbitene i 2-3 minutter. Tøm i fiskekraft og/eller fiskebuljong, kraften fra blåskjellboksen og knuste tomater, kok opp og la det småkoke i 2-3 minutter. Ha i fløte og 1 ts knust estragon og småkok videre i 10 minutter. Kjenn om du vil ha i mer estragon og/eller fiskebuljongterning. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Ha i ertene og kok opp. Ha i resten av grønnsakene (vårløk, paprika og chili) samt laks og gi det såvidt et oppkok. Trekk kasserollen fra platen og ha i blåskjell eller andre skalldyr og rester av kokt fisk, hvis det er det du bruker. La stå i 3-4 minutter, slik at alt blir gjennomvarmt.

Så er suppen klar for servering! Dryss over det grønne fra vårløken, og pynt eventuelt med en dusk persille, dill eller en annen urt. Og husk, som vanlig, å sette frem salt og pepper så hver enkelt kan krydre på egen tallerken, om de ønsker det!

 

Vel bekomme!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *