HomeHovedretter Fisk Stekt sei med spisskummin og løk

Stekt sei med spisskummin og løk

Posted in : Fisk, Hovedretter, Sei on by : tantemat Stikkord: , , , , ,

Stekt sei er sunn og god hverdagsmat som er enkel å tilberede, og hvem har vel ikke spist det minst én gang i løpet av sitt liv! Hva som er annerledes med denne oppskriften er at Tantemat krydrer seien med spisskummin i tillegg til salt og pepper. Det er et krydder som ofte brukes i land sør og sørøst for oss, og det passer faktisk veldig godt til spesielt hvit fisk! Spisskummin tilfører en litt eksotisk, varmt krydret smak, og gjør seg spesielt godt når det er løk ved siden av. Ikke store forskjellen fra den vanlige måten å krydre på, men likevel verdt å forsøke om du har lyst på en liten forandring!

Server kokte poteter og gulrøtter til, og du har god, norsk tradisjonskost – med en eksotisk vri!

Sei er mager fisk, så om du ønsker det kan du steke både den og løken i enda mer smør enn det som er oppgitt i oppskriften, eller sett frem en god olivenolje til å dryppe over ved servering.

 

 

 

STEKT SEI MED SPISSKUMMIN OG LØK

TID: Steking av fisk og løk tar 20-25 minutter. Koketiden for potetene kan være kortere eller lengre, avhengig av type potet.

Til 2 personer

 

Du trenger:

 

 

  • 400 gr seifilet uten skinn og ben (200 gr pr. pers.)
  • 1 ts salt
  • 1-1 1/2 ts pepper (hvit eller sort)
  • 1-2 ts spisskummin
  • 2-3 ss (eller mer) smør til å steke i

 

  • 1-2 stk gul løk
  • 3-4 ss hakket gressløk (du kan godt bruke frosset gressløk)
  • 2-4 ss (eller mer) smør til å steke i

 

Slik gjør du:

Sett stekeovnen på 70ºC.

Fjern eventuelle ben fra seifileten og skjær den i passe store serveringsstykker.

Krydre med salt, pepper og spisskummin. Smelt smøret i en stekepanne på over middels varme og stek fiskestykkene gyllenbrune på alle sider. Senk varmen og la fisken gjennomstekes. Det tar kanskje 5-10 minutter, avhengig av tykkelsen. Snu dem innimellom slik at de blir jevnt stekt. Legg dem over på et ildfast fat etter hvert som de blir ferdig, og når alle er gjennomstekt setter du dem inn i stekeovnen så de holder seg varme mens du surrer løken.

Hakk den gule løken grovt. Ha smør i pannen som du stekte fisken i og la løken surre på middels varme til den er blank og gjennomstekt, ca. 5 minutter. Rør ofte, så den blir jevnt stekt. Tilsett gressløken og la alt bli gjennomvarmt.

Legg løken på fatet ved siden av den stekte seien og server med kokte gulrøtter og poteter ved siden av! Sett frem salt (gjerne flaksalt) og pepperkvern på bordet så hver enkelt kan krydre på egen tallerken om de ønsker det, og sett også frem en god extra virgin olivenolje til å dryppe over fisken!

 

Vel bekomme!

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *