HomeForretter Asparges med chorizo

Asparges med chorizo

Posted in : Forretter, Grønnsaker on by : tantemat Stikkord: , , , , , ,

Asparges er noe av det beste en kan spise, synes Tantemat, og lettvint å tilberede og servere er den også. Dessuten tåler den litt forskjellig av tilbehør, så da er det morsomt å eksperimentere og variere. I denne oppskriften får asparges, pinjenøtter og parmesan noen skiver av en smakfull chorizopølse på toppen, noe som gjør forretten enda bedre. Vær bare oppmerksom på at det er stor forskjell på hvor kraftig/sterk chorizopølser kan være, så sørg for at du finner en som passer dine smaksløker! Har du en god sitronolje til å dryppe over til slutt, i tillegg til en god extra virgin olivenolje, er det også med på å høyne smaken.

Noen synes asparges smaker aller best rå, så du ikke forvelle den først, slik det står i oppskriften. Tantemat synes bare at forvelling med salt og sukker i kokevannet fremhever den fine sødmen i aspargesen, men det er opp til deg og hva du liker. Dessuten sparer du selvfølgelig litt tid hvis du ikke skal forvelle den.

 

 

 

ASPARGES MED CHORIZO

TID: 10-20 minutter, avhengig av om du forveller aspargesen eller ikke.

Til 4 personer

 

Du trenger:

 

 

  • 2 bunter asparges (beregn 5-6 stilker pr. person)
  • 1-2 ss revet parmesanost pr. porsjon
  • Ca. 1 ss ristede pinjenøtter pr. porsjon
  • 3-4 skiver chorizopølse pr. porsjon
  • Din beste extra virgin olivenolje og eventuelt sitronolje til å ringle over
  • 1 klype flaksalt pr. porsjon
  • Sort pepper til å kverne over
  • Salt og sukker til å ha i kokevannet til aspargesen.

 

Slik gjør du:

Pinjenøttene skal ristes på følgende måte: Legg pinjenøttene i en stekepanne og sett platen på full varme. Etter hvert som stekepannen blir varmere begynner pinjenøttene å få farge. Rør jevnlig, og når du synes pinjenøttene har fått en passe gyllen farge tømmer du dem rett over på et kjøkkenpapir for avkjøling. Følg godt med, de går fort fra gylne til brent!

 

Skyll aspargesen og brekk av den nederste, seige delen av aspargesstilkene. (Ca. 2-4 cm).

Til forvelling av aspargesen: Ta frem en kasserolle som er så vid at aspargesen kan ligge flatt i den. Kok opp så mye vann i denne kasserollen at det er mer enn nok til å dekke aspargesen. Ha like mye salt som sukker i vannet (for eksempel 2 ts salt og 2 ts sukker) og kok opp. Legg i aspargesstilkene og trekk kasserollen fra platen. Ta opp aspargesen etter et halvt minutt og avkjøl dem raskt i iskaldt vann for å stoppe kokeprosessen og beholde den fine grønnfargen.

Kutt aspargesstilkene i fine biter. Legg toppene til side, dem kan du bruke til å pynte med.

Fordel aspargesbitene pent på 4 tallerkener og legg toppene rundt som pynt. Strø over ristede pinjenøtter og grovt revet parmesanost. Strø en liten klype flaksalt over og kvern over litt pepper. Ringle over din beste olivenolje og noen dråper sitronolje. Fordel skivene av chorizopølse på toppen.

Sett flaksalt, pepperkvern, olivenolje og sitronolje på bordet så hver enkelt kan forsyne seg med mer av det de har lyst på, og nyt en nydelig forrett!

 

Vel bekomme!

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *