HomeHovedretter Ovnsbakte skiver av kalveskank

Ovnsbakte skiver av kalveskank

Comments : 2 Posted in : Hovedretter, Kalv, Kjøtt on by : tantemat Stikkord: , , ,

Påsken nærmer seg, og da kan det være lurt å planlegge enkel mat som du bare kan sette inn i ovnen og (nesten) glemme i noen timer. Skiver av kalveskank langtidsbakt i ovnen blir møre og gode og er lett å få til. Server dem med Tantes potet- og rotfruktgrateng samt noen fine, røde tomater og frisk spinat eller blandet salat ved siden av, og du har en deilig påskemiddag som metter godt etter en skitur!

Kalveskank er nydelig mat, men kanskje er det slik at du helst forbinder påsken med lam? Isåfall kan du erstatte kalvekjøttet med skiver av lammelår og tilberede dem på akkurat samme måte.

Denne oppskriften er rikelig til 2, men skal du ha flere til middag er det bare å skalere opp.

 

OVNSBAKTE SKIVER AV KALVESKANK

TID: 10-15 min. forberedelse + 3-4 timer i ovnen

Til 2 personer

 

Du trenger:

 

 

 • 1 kg skiver av kalveskank med ben
 • 4-5 hvitløksfedd
 • 1-1 1/2 ts salt
 • 1-1 1/2 ts sort pepper (helst nykvernet, som har mest smak!)
 • 1-2 ts timian
 • 2 ss nypresset sitronsaft
 • 2 ss smør til å brune skankene i
 • 1 dl varmt vann til å koke ut stekepannen med

 

Slik gjør du:

Sett stekeovnen på 140ºC.

Krydre kjøttskivene godt på begge sider med salt, pepper og timian. Rens hvitløksfeddene.

Smelt smøret i en stekepanne (helst en jernpanne, som blir skikkelig varm) og la det bruse fra seg før du steker kjøttskivene godt på begge sider slik at de blir pent brune. Legg dem over i et ildfast fat.

Kok ut pannen ved å helle i det varme vannet og bruk en tresleiv til å gni bunnen i stekepannen så du får med deg all den gode smaken som sitter der. La vannet koke nesten helt inn og hell det over kjøttskivene i det ildfaste fatet. Legg de rensede hvitløksfeddene i fatet sammen med kjøttet og drypp sitronsaften over.

 

 

Legg lokk på fatet (eller bruk et dobbelt lag med aluminiumsfolie og tett godt til), og sett det på midterste rille i stekeovnen. La steke i 3-4 timer, til kjøttet er skikkelig mørt og nesten faller fra hverandre.

Ta ut fatet og la det stå noen minutter før du tar av lokket/aluminiumsfolien for servering.

 

 

Til disse møre, langtidsbakte skivene av kalveskank passer det å servere Tantes potet- og rotfruktgrateng. (Se TIPS nederst i innlegget hvordan du praktisk gjør det).

Dette er nydelig mat å servere når du vil ha noe som er både (ekstra) godt og mettende. Søte, små tomater og noe grønt smaker godt til, for eksempel blader av babyspinat eller en blandet salat, vendt i en Enkel vinaigrette med balsamicoeddik. Alternativt vil kokt brokkolini og rørte tyttebær også passe utmerket.

 

Vel bekomme!

 

 

 

 

TIPS:  Tantes potet- og rotfruktgrateng skal gratineres i ovnen i 15 minutter, så når kjøttet er ferdig tar du det ut av ovnen og lar det stå med lokket/aluminiumsfolien på mens gratengen stekes. Sett gratengen inn i ovnen (på 250ºC) og la den stå til den bobler og har fått fin farge (ca. 15 minutter). Ta den ut og la den hvile i 15-20 minutter. Slå av stekeovnen, og mens gratengen hviler setter du fatet med kjøttet inn i stekeovnen igjen i noen minutter, med ovnsdøren åpen, slik at det holder seg varmt mens du venter på at gratengen blir klar for servering.

2s COMMENTS

2 thoughts

 • Dolores
  april 2, 2022 at 4:52 pm

  Dette ble sinnsykt godt!

  • tantemat
   april 3, 2022 at 10:13 am

   Hei, Dolores! Så godt å høre, og tusen takk for tilbakemeldingen! Hilsen Tantemat

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *