10 april, 2018
Sennepsvinaigrette
Posted in : Tilbehør, Vinaigretter on by : tantemat Stikkord: Dijonsennep, extra virgin olivenolje, flytende honning, hvitvinseddik
Det er ingen grunn til å kjøpe vinaigrette på butikken. Bland heller din egen, og lag gjerne mer enn du trenger, slik at det du ikke bruker kan stå i kjøleskapet til neste gang du trenger den. Den vil skille seg når den står, men rør eller rist den kraftig, så vil den blande seg fint igjen. En vinaigrette som dette holder seg godt i kjøleskapet i minst 2 måneder, og det tar ikke mange minuttene å lage den.
Vinaigretten som du her får oppskrift på bruker Tantemat til Stekte pølser og bønnesalat med sennepsvinaigrette, men du kan også prøve den til en lun potetsalat med grønnsaker i.
SENNEPSVINAIGRETTE
TID: 5 minutter
Du trenger:
- 1/2 dl hvitvinseddik
- 1 dl extra virgin olivenolje
- 1 ss Dijonsennep
- 1 ss flytende honning
- 1/4-1/2 ts salt
- 1/4-1/2 ts sort pepper, helst nykvernet
Slik gjør du:
Visp sammen alle ingrediensene. Smak til om du vil ha i mer av noe. Vinaigretten skal ha sødme fra honningen og en tydelig sennepssmak.
Du kan bruke vinaigretten til en bønnesalat eller potetsalat, som Tantemat har foreslått i begynnelsen av dette innlegget, men det er lov å prøve seg frem, så finner du kanskje andre måter å bruke den på også?
Vel bekomme!