HomeHovedretter Fisk Farsemat Fiskeboller i karrisaus

Fiskeboller i karrisaus

Posted in : Farsemat, Fisk, Hovedretter on by : tantemat Stikkord: , ,

Fiskeboller i karrisaus er nydelig hverdagsmat som fortjener å hentes frem fra glemselen. Hvis du har laget fiskeboller etter Tantemats oppskrift Hjemmelagede fiskeboller kan du bruke dem, eller du kan bruke ferdig kjøpte.

Karri kommer opprinnelig fra India og er et blandingskrydder som kan smake ganske forskjellig, alt etter hvilken produsent det kommer fra. Styrkegraden kan også variere. Tantemat har brukt Hot Madras Curry, siden den ikke er så «hot» som navnet skulle tilsi, men du kan bruke en hvilken som helst karri kjøpt i en vanlig matbutikk. For å fremheve den gode karrismaken kan du la noe av karrien surre litt i smøret helt til å begynne med, og hvis du synes du trenger mer er det bare å ha i litt til på slutten, til du får den smaken du ønsker.

Fiskeboller i karrisaus serverer du på tradisjonelt vis, med kokte poteter og gulrøtter til. Synes du rårevne gulrøtter er bedre, bruker du det.

Denne oppskriften er til 2 personer, så øk mengden hvis du skal servere til flere.

 

 

FISKEBOLLER I KARRISAUS

TID: 15-20 minutter

Til 2 personer

 

Du trenger:

 

 

  • 500 gr fiskeboller (helst dine selvlagede, eller bruk kjøpte)
  • 2 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 6-7,5 dl helmelk (noe av melken kan erstattes med kraften som bollene ligger i, om du bruker kjøpte fiskeboller)
  • 1/2-1 ts salt
  • 1/4 ts hvit pepper
  • 1/2-1 ts karri

 

Slik gjør du:

Smelt smøret i en kasserolle, bland inn 1/2 ts karri og la det surre 1 minutt under omrøring. Trekk kasserollen til side. Ha i hvetemelet og bland det godt med smøret. Hell i litt melk om gangen og rør kraftig mellom hver gang, slik at blandingen blir helt glatt.  Fortsett til du har spedd inn minst 6 dl av melken/kraften. 6 dl gir en litt tykk saus, særlig hvis den blir stående litt, så ha i mer hvis du vil ha den tynnere. (Hvis du har fått klumper i sausen kan du sile den nå, før du fortsetter). Sett kasserollen tilbake på platen og varm opp til kokepunktet. Pass på å røre hele tiden så ikke sausen klumper seg eller brenner seg fast i bunnen. Senk varmen igjen og la sausen småkoke i 5 minutter for å ta bort melsmaken. Rør jevnlig. Smak til med salt og hvit pepper og eventuelt mer karri. Ha fiskebollene i sausen og la dem stå og bli gjennomvarme på svak varme. Det må ikke boblekoke, da blir bollene tørre.

Ha fiskebollene med sausen over i en serveringsbolle og strø over litt karri og noe grønt. Server på tradisjonelt vis, med kokte poteter og gulrøtter, eller rårevne gulrøtter om du liker det bedre.

 

Vel bekomme!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *