HomeForretter Brokkolisuppe

Brokkolisuppe

Posted in : Forretter, Grønnsaker, Supper on by : tantemat Stikkord: , , ,

Å koke suppe av én type grønnsak er noe av det beste og enkleste du kan lage til forrett! Det er bare å kutte ingrediensene, koke dem og så kjøre dem i mikser før du til slutt skal smake til med litt salt og pepper, om du synes det er nødvendig. Enklere kan det nesten ikke bli! Suppe passer dessuten som forrett til det meste, enten det er kjøtt eller fisk du skal ha som hovedrett.

I denne suppen er det brokkoli som har hovedrollen, en grønnsak med en mild og fin smak. Dessuten gir brokkoli denne suppen en nydelig, vårgrønn farge. Kanskje noe å servere til 17. mai, en av vårens viktigste dager? Skal du ha mange gjester kan du lage suppen litt tid på forhånd og så bare varme den opp før servering. Drypp over noen dråper trøffelolje hvis du har, og det blir fest!

 

 

BROKKOLISUPPE

TID: 25-35 minutter

Gir ca. 1,3 liter, nok til 6 personer

 

Du trenger:

 

 

  • 1 fin brokkoli (300-400 gr)
  • 1 sjalottløk
  • 2 terninger hønsebuljong
  • 3 dl matfløte
  • 7 dl vann
  • 1/2-1 ts salt
  • 1/4-1/2 ts hvitpepper

 

  • Eventuelt trøffelolje til å dryppe over ved servering. Eller prøv revet muskatnøtt.

 

Slik gjør du:

Skyll brokkolien godt og del den opp i buketter. Skrell stilken og kutt den i små biter. Skrell og hakk sjalottløken.

Ha matfløte, vann, buljongterninger, brokkoli og sjalottløk i en kasserolle og kok opp. Senk varmen, legg på lokk og la det småkoke i 15-20 minutter, til brokkolien er mør (kjenn på stilkbitene, som trenger lengst koketid). Ha alt over i en mikser eller blender og kjør til en jevn og fin blanding. Ha den tilbake i kasserollen, kok opp og smak om du vil ha i salt og/eller hvitpepper. Din smak avgjør om du vil ha i en eller begge deler, men husk at saltet er med på å fremheve smaken, og noen er veldig glad i pepper og vil gjerne ha i det.

Server suppen varm, og ha gjerne noen dråper trøffelolje i den for å få festfølelsen! Om du ikke er glad i trøffelsmaken, kan du forsøke å drysse over litt revet muskatnøtt, om du heller foretrekker det.

 

 

Vel bekomme!

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *